
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 70 g sladkorja v prahu
- 125 g masla
- 2 rumenjaka
- moka za posipanje
nadev
- 5 jajc
- 140 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- sok 2–3 limon (pribl. 1 dl)
- 2 žlici limonove lupine

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 70 g sladkorja v prahu
- 125 g masla
- 2 rumenjaka
- moka za posipanje
nadev
- 5 jajc
- 140 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- sok 2–3 limon (pribl. 1 dl)
- 2 žlici limonove lupine
Postopek
Za testo zmešamo v skledi moko in sladkor v prahu. Maslo narežemo na kocke in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Vanjo vgnetemo rumenjake. Če je testo še vedno presuho, mu dodamo 1 do 2 žlici vode, da se sprime. Oblikujemo ga v kroglo. Testo z rokami sploščimo, ga ovijemo s prosojno kuhinjsko folijo in vsaj za pol ure damo v hladilnik.
Medtem ko se testo hladi, pripravimo nadev. Stepemo vse sestavine razen limonove lupine. Mešanico precedimo in ji dodamo limonovo lupino.
Na rahlo pomokani delovni površini testo razvaljamo na debelino 3 mm, ga z valjarjem dvignemo in položimo v pekač za pite s premerom 23 cm. Narahlo ga pritisnemo ob dno in stranice pekača ter obrežemo vse, kar gleda čez rob. Po dnu ga prepikamo z vilicami in za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 160 °C. Testo za pito pokrijemo s papirjem za peko in napolnimo z rižem ali suhim fižolom. Pečemo 10 minut, vzamemo iz pečice, odstranimo papir s fižolom in pečemo še 20 minut, da dobi piškotno konsistenco. Pečeno testo vzamemo iz pečice, vanj nalijemo limonov nadev in pečemo še 30 do 35 minut, da se nadev komaj učvrsti. Počakamo, da se pita shladi, in jo vzamemo iz pekača. Pito lahko ponudimo pri sobni temperaturi ali močno ohlajeno.
Nasvet
Če si že vzamemo čas za pripravo testa, je najbolje narediti dvojno količino. Ko testo zgnetemo in oblikujemo v kroglo, jo prerežemo na pol. Eno polovico uporabimo takoj, drugo pa zamrznemo za naslednjo priložnost, ko si bomo zaželeli pite.