
Kaj boste skuhali danes?
Mini mesne štruce
Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.
Mini mesne štruce
Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 1 drobno nasekljan korenček
- 1 sesekljan strok česna
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 3 žličke worcestrske omake
- 1 razžvrkljano jajce
- 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
- 2 žlički timijana
- 2 srednje velika paradižnika
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 1 drobno nasekljan korenček
- 1 sesekljan strok česna
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 3 žličke worcestrske omake
- 1 razžvrkljano jajce
- 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
- 2 žlički timijana
- 2 srednje velika paradižnika
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in korenček in ju nežno pražimo približno 10 minut. Tik pred koncem dodamo sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Vse preložimo v veliko skledo, dodamo drobtine, 5 žlic pretlačenega paradižnika, worcestrsko omako, jajce, meso in polovico timijana. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
S preostalim oljem dobro premažemo 6 vdolbin v pekaču za mafine. Maso razporedimo v vdolbine, jo pritisnemo in polijemo s preostalim pretlačenim paradižnikom. Svež paradižnik narežemo na debelejše rezine in jim odstranimo semenje. Vsako štručko pokrijemo z rezino paradižnika, posujemo s ščepcem sladkorja, soli in popra ter s preostalim timijanom. Štručke pečemo 50 minut. Postrežemo jih z zelenjavo, kuhano na pari, in krompirjevim pirejem, v katerega vmešamo narezan drobnjak.