© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mini mesne štruce

Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

Mini mesne štruce

Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI933363_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan korenček
  • 1 sesekljan strok česna
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
  • 3 žličke worcestrske omake
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
  • 2 žlički timijana
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan korenček
  • 1 sesekljan strok česna
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
  • 3 žličke worcestrske omake
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
  • 2 žlički timijana
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in korenček in ju nežno pražimo približno 10 minut. Tik pred koncem dodamo sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Vse preložimo v veliko skledo, dodamo drobtine, 5 žlic pretlačenega paradižnika, worcestrsko omako, jajce, meso in polovico timijana. Solimo in popramo ter dobro premešamo.

2

S preostalim oljem dobro premažemo 6 vdolbin v pekaču za mafine. Maso razporedimo v vdolbine, jo pritisnemo in polijemo s preostalim pretlačenim paradižnikom. Svež paradižnik narežemo na debelejše rezine in jim odstranimo semenje. Vsako štručko pokrijemo z rezino paradižnika, posujemo s ščepcem sladkorja, soli in popra ter s preostalim timijanom. Štručke pečemo 50 minut. Postrežemo jih z zelenjavo, kuhano na pari, in krompirjevim pirejem, v katerega vmešamo narezan drobnjak.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.