Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti vampi
Vampi, kot jih verjetno še niso poskusili
Ocvrti vampi
Vampi, kot jih verjetno še niso poskusili
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 60 g ostre moke
- 2 jajci
- 250 g belih krušnih drobtin
- sok ene pomaranče
- 1 žlica poljubnih svežih sesekljanih vrtnih zelišč (peteršilj, majaron, timijan)
- 2 žlici ribanega parmezana
- sol
- maščoba za cvrenje
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 60 g ostre moke
- 2 jajci
- 250 g belih krušnih drobtin
- sok ene pomaranče
- 1 žlica poljubnih svežih sesekljanih vrtnih zelišč (peteršilj, majaron, timijan)
- 2 žlici ribanega parmezana
- sol
- maščoba za cvrenje
Postopek
Kuhane ohlajene vampe osušimo, narežemo na pravokotnike, jih solimo in pokapljamo s pomarančnim sokom. Jajci stepemo in jima primešamo nariban parmezan in sesekljana vrtna zelišča.
Vampe povaljamo v ostri moki, pomočimo v razžvrkljanih jajcih z zelišči in sirom ter povaljamo v belih krušnih drobtinah.
Ocvremo jih v maščobi, odcedimo na papirnatem prtiču in ponudimo. Zraven lahko ponudimo katero od majoneznih omak (tatarska, remuladna, majoneza s kečapom in podobno).