© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Presna limonova pita

Slastna pita brez jajc, mlečnih izdelkov in glutena - brez peke.

Presna limonova pita

Slastna pita brez jajc, mlečnih izdelkov in glutena - brez peke.

Čas priprave 15 min + namakanje in hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

podlaga

  • 30 g kokosovega olja in še malo za model
  • 100 g indijskih oreškov
  • 100 g mehkih izkoščičenih datljev
  • ščep soli

nadev

  • 300 g indijskih oreškov
  • 2 1⁄2 žlice agavinega sirupa ali medu
  • 50 g kokosovega olja
  • 1,5 dl mandljevega napitka
  • lupinica in sok 2 bio limon

Sestavine

podlaga

  • 30 g kokosovega olja in še malo za model
  • 100 g indijskih oreškov
  • 100 g mehkih izkoščičenih datljev
  • ščep soli

nadev

  • 300 g indijskih oreškov
  • 2 1⁄2 žlice agavinega sirupa ali medu
  • 50 g kokosovega olja
  • 1,5 dl mandljevega napitka
  • lupinica in sok 2 bio limon

Postopek

1

300 g indijskih oreškov damo v veliko skledo, jih prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da se namakajo 3–4 ure ali čez noč. Medtem v zmogljivem multipraktiku zmeljemo sestavine za podlago. Model za pite premera 23 cm namastimo s kokosovim oljem, nato mešanico pritisnemo ob dno in postavimo v hladilnik za približno 30 minut, da se učvrsti.

2

Za nadev indijske oreške odcedimo in stresemo v očiščeno posodo multipraktika. Polovico limone olupimo z lupilnikom za sadje ali zelenjavo in trakove narežemo na tanke trakce, ki jih prihranimo v vlažni papirnati brisački za posip, lupinico preostale limone in pol pa naribamo. Vse sestavine za nadev (razen prihranjene limonove lupinice) gladko zmeljemo, namažemo na podlago in pito postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se dobro učvrsti. Tik pred postrežbo jo posujemo s prihranjeno limonovo lupinico.

Priljubljeni recepti

Nadevano piščančje bedro na zelenjavni šari

Vsakdanje jedi s ščepcem drugačnosti

Enostavno

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

35 min
Enostavno

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.