
Tropski tiramisu
Eksotičen tropski tiramisu je poln okusov in svežine.
Tropski tiramisu
Eksotičen tropski tiramisu je poln okusov in svežine.

Sestavine
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1,6 dl kokosove smetane iz pločevinke
- 70 g sladkorja v prahu
- 4 žlice ruma, lahko z aromo kokosa
- naribana lupinica 4 limet
- 150 g piškotov savoiardi (piškotov bebe)
- 2 srednje velika zrela manga
tekočina za namakanje
- 3 dl mangovega soka
- sok 2 limet
- 5 žlic ruma, lahko z aromo kokosa
ko postrežemo
- 50 g kokosovih kosmičev
- nakodrani trakci limetine lupinice

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1,6 dl kokosove smetane iz pločevinke
- 70 g sladkorja v prahu
- 4 žlice ruma, lahko z aromo kokosa
- naribana lupinica 4 limet
- 150 g piškotov savoiardi (piškotov bebe)
- 2 srednje velika zrela manga
tekočina za namakanje
- 3 dl mangovega soka
- sok 2 limet
- 5 žlic ruma, lahko z aromo kokosa
ko postrežemo
- 50 g kokosovih kosmičev
- nakodrani trakci limetine lupinice
Postopek
V skledi z električnim mešalnikom stepemo maskarpone, sladko smetano, kokosovo smetano, sladkor v prahu in rum, da je krema tako gosta, da metlice mešalnika pustijo opazno sled, ko ga izključimo in dvignemo, nato narahlo primešamo limetino lupinico.
Mango olupimo in narežemo na rezine. Kokosove kosmiče popražimo v suhi ponvi.
Za namakanje v vrču zmešamo mangov sok, limetin sok in rum ter tekočino prelijemo v plitvo skledo
Pripravimo srednje veliko skledo (približno 30 x 20 cm). Polovico piškotov namočimo v tekočino za kakih 10 sekund na vsaki strani, nato jih v eni plasti razporedimo v skledo ter pokapamo s 3 do 4 žlicami tekočine. Plast piškotov obložimo s polovico maskarponejeve kreme in polovico narezanega manga. Ponovimo s preostalimi piškoti, kremo in mangom. Postavimo v hladilnik za najmanj 5 ur, še raje pa čez noč. Tik preden postrežemo, posujemo s popraženim kokosom in trakci limetine lupinice.
Nakodrani trakci limetine lupinice
Limeti tanko olupimo lupino z lupilnikom za zelenjavo, nato jo narežemo na tanke trakce – po nekaj minutah se bodo nakodrali.