© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosove kroglice s celimi lešniki

Kokosove kroglice s celimi lešniki

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 60 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KROGLICE-IMG_1026000_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 250 g masla
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 1,5 dl vode
  • 200 g kokosove moke
  • 400 g mleka v prahu
  • 90 olupljenih praženih lešnikov
  • Kokosova moka za povaljanje
  • Male papirnate košarice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g masla
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 1,5 dl vode
  • 200 g kokosove moke
  • 400 g mleka v prahu
  • 90 olupljenih praženih lešnikov
  • Kokosova moka za povaljanje
  • Male papirnate košarice

Postopek

1

Maslo stopimo, mu dodamo sladkor, vodo in kokosovo moko ter skuhamo gost sirup. Primešano mleko v prahu in mešamo tako dolgo, da v masi ni nobene grudice. Moko ohladimo.

2

V roko vzamemo košček mase, jo nekoliko sploščimo, vstavimo lešnik in oblikujemo kroglico. Nekoliko ohlajene kroglice povaljamo v kokosovi moki.

Nasvet

Če oblikovane kroglice najprej ohladimo in povaljamo v stopljeni beli čokoladi, šele nato pa v kokosovi moki, dobimo praline rafaelo.

Še več kroglic ...

Višnjeve kroglice

200 g grobo zdrobljenih piškotov rahlo pokapljamo z višnjevim likerjem. 1 rumenjak zmešamo s 100 g zmehčanega masla ter dodamo 100 g sladkorja v prahu in piškote. Zmešamo, da nastane enotna masa, nato primešamo 100 g stopljene čokolade in maso ohladimo. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice in v vsako vstavimo eno vloženo višnjo (iz likerja ali kompota). Kroglice zložimo na pekač in jih prelijemo s 100 g čokoladne glazure. Ko se čokolada strdi, kroglice preložimo v papirnate košarice. (za 30 kroglic)

Kroglice s kremnim likerjem

V kozici zavremo 1,5 dl sladke smetane in dodamo 240 g narezane mlečne čokolade ter 30 g kakavovega masla. Maso ohlajamo med občasnim mešanjem z metlico, da postane kremasta. Primešamo 0,5 dl kremnega likerja (npr. Bailey’s), maso napolnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom in na papir za peko nabrizgamo kupčke. Ohladijo naj se le toliko, da jih lahko še oblikujemo. Iz mase oblikujemo kroglice, jih prelijemo z 200 g čokoladne glazure, nato jih, še preden se glazura strdi, vsako posebej povaljamo v cedilu z grobimi luknjicami, da dobijo hrapav videz.

Še več kroglic ...

Recept za sladke rumove kroglice, datljeve kroglice in čokoladne tartufe najdete na tej povezavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.