© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rumove kroglice

Neverjetno preproste in absolutno odlične - rumove kroglice bodo očarale vse odrasle sladkosnede.

Rumove kroglice

Neverjetno preproste in absolutno odlične - rumove kroglice bodo očarale vse odrasle sladkosnede.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 60 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KROGLICE IMG_1026000

Sestavine

  • 250 g mletih orehov
  • 250 g naribane čokolade za kuhanje
  • 200 g sladkorja
  • 8 žlic ruma
  • čokoladne mrvice, nastrgana čokolada in drobno sesekljani orehi za povaljanje
  • Male papirnate košarice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 250 g mletih orehov
  • 250 g naribane čokolade za kuhanje
  • 200 g sladkorja
  • 8 žlic ruma
  • čokoladne mrvice, nastrgana čokolada in drobno sesekljani orehi za povaljanje
  • Male papirnate košarice

Postopek

1

Orehe s čokolado, kristalnim sladkorjem in rumom zgnetemo v gladko testo (če je masa pretrda, dodamo še malo ruma, če je premehka, dodamo še malo orehov). Masa naj počiva približno pol ure.

2

Iz mase oblikujemo kroglice premera približno 3 cm. Del kroglic povaljamo v mrvicah, del v nastrgani čokoladi, del pa v sesekljanih orehih. Zložimo jih v papirnate košarice in pustimo, da se sušijo na hladnem in suhem mestu. V dobro zaprti posodi ostanejo sveže 3 tedne.

Še več kroglic ...

Datljeve kroglice

100 g suhih datljev obrišemo z vlažno krpico, jih izkoščičimo in damo v posodo multipraktika. Dodamo 300 g mletih mandljev, 20 g čokolade v prahu in 1 zavitek vaniljevega sladkorja ter mešamo, da se sestavine povežejo v gosto zmes, nato jih preložimo v drugo skledo. Maso z rokami oblikujemo v kroglice, nato jih povaljamo v čokoladi v prahu, mrvicah ali kokosovi moki. (za 20 kroglic)

Čokoladni tartufi

250 g temne čokolade (s 65 % kakava) nalomimo na koščke in v nepregorni skledi pomešamo z 2 do 3 žlicami mleka, 3 do 4 žlicami vode, 1 žlico močnega ruma in 1 dl sladke smetane. Postavimo na kozico, v kateri rahlo vre voda, in segrevamo, da se sestavine stopijo in povežejo v kremno zmes. Odstavimo s štedilnika, pustimo, da se krema malo ohladi, nato jo postavimo v hladilnik, da se strdi. (Čokoladno kremo lahko pripravimo en dan vnaprej.) Z dvema žličkama iz kreme oblikujemo kroglice, jih povaljamo v kakavu in odložimo v hladilnik. Lahko jih okrasimo z metinimi lističi in postrežemo v papirnatih košaricah. (za 15–20 kroglic)

Še več kroglic ...


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.