
Kaj boste skuhali danes?
Sladke kroglice z belo čokolado, kokosom in brusnicami
Sladke kroglice z belo čokolado, kokosom in brusnicami

Sestavine
- 180 g masla
- 260 g sladkorja v prahu
- 1 dl vode
- 150 g kokosove moke
- 300 g mleka v prahu
- 100 g sesekljanih brusnic
- kokosova moka za povaljanje

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 180 g masla
- 260 g sladkorja v prahu
- 1 dl vode
- 150 g kokosove moke
- 300 g mleka v prahu
- 100 g sesekljanih brusnic
- kokosova moka za povaljanje
Postopek
V kozici stopimo maslo, mu dodamo sladkor, vodo in kokosovo moko ter mešamo, da dobimo gosto in lepljivo maso. Primešamo mleko v prahu in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko belo maso brez grudic.
Ohladimo jo, nato pa ohlajeni primešamo brusnice. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti marelice in jih povaljamo v kokosovi moki.