
Kaj boste skuhali danes?
Sladke kroglice z datlji
Slastne kroglice, ki jih bo v trenutku zmanjkalo.
Sladke kroglice z datlji
Slastne kroglice, ki jih bo v trenutku zmanjkalo.

Dvanajstletna Tea in njen štiriletni bratec Matic svoji mami za materinski dan vsako leto nabereta zvončke. Letos jo bosta poleg zvončkov razveselila še s svojimi kuharskimi spretnostmi. V kuhinji Andreja Goljata sta zato že imela generalko: naučila sta se pripraviti zdrave sladke kroglice z datlji.
Sestavine
- 300 g mletih mandljev
- 100 g datljev
- 20 g čokolade v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- čokolada v prahu, pisane mrvice ali kokosova moka za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 300 g mletih mandljev
- 100 g datljev
- 20 g čokolade v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- čokolada v prahu, pisane mrvice ali kokosova moka za okras
Postopek
Datlje obriši z vlažno krpico. Z rokami jih razdeli na pol in iz njih vzemi koščice. Datlje, mandlje, čokolado in vaniljo daj v posodo električnega mešalnika.

Mešalnik ob pomoči odraslega prižgi, da se sestavine v njem povežejo v gosto zmes in jo iz posode mešalnika stresi v drugo posodo.

Z rokami oblikuj kroglice tako, kot jih narediš, ko se igraš s plastelinom. Najprej malo mase stisni v pesti, nato pa z dlanmi oblikuj poljubno velike kroglice.

Kroglice okrasi, kot želiš. Lahko jih povaljaš v čokoladi v prahu, pisanih mrvicah ali kokosovi moki.

Priljubljeni recepti
Ravioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.