
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
testo
- 5 beljakov
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 180 g kokosove moke
krema
- 350 g borovnic
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
- 150 g maskarponeja
- 5 listov želatine
preliv
- 100 g borovnic
- 5 g želatine agar agar
- 60 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl vode

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
testo
- 5 beljakov
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 180 g kokosove moke
krema
- 350 g borovnic
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
- 150 g maskarponeja
- 5 listov želatine
preliv
- 100 g borovnic
- 5 g želatine agar agar
- 60 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl vode
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Beljake rahlo stepemo, toliko, da še ne naredimo snega, dodamo kristalni in vaniljev sladkor ter kokosovo moko. Premešamo in nalijemo v model za torto, obložen s papirjem za peko, postavimo ga v pečico in pečemo 18 minut.
Medtem pripravimo kremo. Borovnicam (350 g) dodamo sladkor v prahu in jih zmiksamo. Sladko smetano stepemo, dodamo zmiksane borovnice in maskarpone. Želatino namočimo v mrzlo vodo, jo ožmemo in raztopimo v ponvi. Raztopljeno želatino na rahlo vmešamo v kremo. Pripravljeno kremo razmažemo po ohlajenem kokosovem testu.
Pripravimo še borovničevo preliv. V 250 ml vode vmešamo 60 g sladkorja, mešanico segrejemo do vretja in kuhamo še približno 10 minut, da se sladkor raztopi. V toplo sladko vodo vmešamo agar agar in zavremo. Vre naj 2 minuti. Med ohlajanjem vmešamo borovnice in z mlačno zmesjo prelijemo torto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbarina marmelada z ingverjem
Brancin v foliji z medom in pomarančo ter prilogo iz leče
Brancin, pripravljen v foliji, za čudovito aromatičen in zdrav obrok
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda