© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova tortica z borovnicami

Kokosova tortica z borovnicami

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokosova tortica z borovnicami

Sestavine

testo

  • 5 beljakov
  • 60 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 180 g kokosove moke

krema

  • 350 g borovnic
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 dl sladke smetane
  • 150 g maskarponeja
  • 5 listov želatine

preliv

  • 100 g borovnic
  • 5 g želatine agar agar
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 2,5 dl vode
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 5 beljakov
  • 60 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 180 g kokosove moke

krema

  • 350 g borovnic
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 dl sladke smetane
  • 150 g maskarponeja
  • 5 listov želatine

preliv

  • 100 g borovnic
  • 5 g želatine agar agar
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 2,5 dl vode

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Beljake rahlo stepemo, toliko, da še ne naredimo snega, dodamo kristalni in vaniljev sladkor ter kokosovo moko. Premešamo in nalijemo v model za torto, obložen s papirjem za peko, postavimo ga v pečico in pečemo 18 minut.

2

Medtem pripravimo kremo. Borovnicam (350 g) dodamo sladkor v prahu in jih zmiksamo. Sladko smetano stepemo, dodamo zmiksane borovnice in maskarpone. Želatino namočimo v mrzlo vodo, jo ožmemo in raztopimo v ponvi. Raztopljeno želatino na rahlo vmešamo v kremo. Pripravljeno kremo razmažemo po ohlajenem kokosovem testu.

3

Pripravimo še borovničevo preliv. V 250 ml vode vmešamo 60 g sladkorja, mešanico segrejemo do vretja in kuhamo še približno 10 minut, da se sladkor raztopi. V toplo sladko vodo vmešamo agar agar in zavremo. Vre naj 2 minuti. Med ohlajanjem vmešamo borovnice in z mlačno zmesjo prelijemo torto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.