
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.

Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Mlado čebulico očistimo, operemo in drobno narežemo. Ribje fileje potresemo z narezano čebulo in naribanim ingverjem. Iz medu, balzamičnega kisa, sojine omake in koriandra zamešamo marinado in z njo prelijemo ribje fileje. V pokriti posodi naj se marinirajo približno 2 uri.
Ribje fileje poberemo iz marinade in odcedimo. V teflonski ponvi segrejemo olje in ščukine fileje najprej popečemo, potem pa v pokriti ponvi pečemo do konca še 3 do 4 minute. Filejev ne obračamo!
Ribe poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V ponev nalijemo marinado, jo nekoliko povremo in po okusu začinimo. Ščukine fileje položimo na krožnike in ponudimo s medeno sojino omako.