© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ščukini fileji z medeno sojino omako

Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.

Ščukini fileji z medeno sojino omako

Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hechtfilet mit Sojasauce und Honig

Sestavine

  • 5–6 cm velik kos ingverja
  • 2 mladi čebulici
  • 4 ščukini fileji
  • 2 žlici medu
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 8 žlic sojine omake
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5–6 cm velik kos ingverja
  • 2 mladi čebulici
  • 4 ščukini fileji
  • 2 žlici medu
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 8 žlic sojine omake
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
  • sol

Postopek

1

Ingver olupimo in drobno naribamo. Mlado čebulico očistimo, operemo in drobno narežemo. Ribje fileje potresemo z narezano čebulo in naribanim ingverjem. Iz medu, balzamičnega kisa, sojine omake in koriandra zamešamo marinado in z njo prelijemo ribje fileje. V pokriti posodi naj se marinirajo približno 2 uri.

2

Ribje fileje poberemo iz marinade in odcedimo. V teflonski ponvi segrejemo olje in ščukine fileje najprej popečemo, potem pa v pokriti ponvi pečemo do konca še 3 do 4 minute. Filejev ne obračamo!

3

Ribe poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V ponev nalijemo marinado, jo nekoliko povremo in po okusu začinimo. Ščukine fileje položimo na krožnike in ponudimo s medeno sojino omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.