Kaj boste skuhali danes?
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.
Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Mlado čebulico očistimo, operemo in drobno narežemo. Ribje fileje potresemo z narezano čebulo in naribanim ingverjem. Iz medu, balzamičnega kisa, sojine omake in koriandra zamešamo marinado in z njo prelijemo ribje fileje. V pokriti posodi naj se marinirajo približno 2 uri.
Ribje fileje poberemo iz marinade in odcedimo. V teflonski ponvi segrejemo olje in ščukine fileje najprej popečemo, potem pa v pokriti ponvi pečemo do konca še 3 do 4 minute. Filejev ne obračamo!
Ribe poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V ponev nalijemo marinado, jo nekoliko povremo in po okusu začinimo. Ščukine fileje položimo na krožnike in ponudimo s medeno sojino omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine
Praznični križci in krožci (krožci in smrečice)
Limonova marmelada
Limonova marmelada bo pregnala kisle nasmeške, še posebno kot spremljava k sladicam