
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.

Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 5–6 cm velik kos ingverja
- 2 mladi čebulici
- 4 ščukini fileji
- 2 žlici medu
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 8 žlic sojine omake
- 1 žlička mletega koriandra
- 6 žlic sezamovega ali drugega rastlinskega olja
- sol
Postopek
Ingver olupimo in drobno naribamo. Mlado čebulico očistimo, operemo in drobno narežemo. Ribje fileje potresemo z narezano čebulo in naribanim ingverjem. Iz medu, balzamičnega kisa, sojine omake in koriandra zamešamo marinado in z njo prelijemo ribje fileje. V pokriti posodi naj se marinirajo približno 2 uri.
Ribje fileje poberemo iz marinade in odcedimo. V teflonski ponvi segrejemo olje in ščukine fileje najprej popečemo, potem pa v pokriti ponvi pečemo do konca še 3 do 4 minute. Filejev ne obračamo!
Ribe poberemo iz ponve in na toplem prihranimo. V ponev nalijemo marinado, jo nekoliko povremo in po okusu začinimo. Ščukine fileje položimo na krožnike in ponudimo s medeno sojino omako.