© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami

Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami

Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spinaca z rozinami pinjolami in drobtinami

Sestavine

  • 1 debela rezina kruha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 25 g pinjol
  • 50 g rozin
  • 250 g špinače
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 debela rezina kruha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 25 g pinjol
  • 50 g rozin
  • 250 g špinače
  • sol
  • poper

Postopek

1

Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.

2

Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.

3

Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.

Priljubljeni recepti

Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom

Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek

20 min
Enostavno

Ocvrta trska s pečenim krompirčkom

Britanska klasika, tokrat v lahkotnejši različici

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.