Kaj boste skuhali danes?
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Postopek
Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.
Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.
Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bela čokoladna rezina s kremnim sirom in jagodičjem
Imetnitna sladica brez peke kar prekipeva od poletnih okusov ...