
Kaj boste skuhali danes?
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Postopek
Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.
Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.
Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek