© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami

Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami

Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spinaca z rozinami pinjolami in drobtinami

Sestavine

  • 1 debela rezina kruha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 25 g pinjol
  • 50 g rozin
  • 250 g špinače
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 debela rezina kruha
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 25 g pinjol
  • 50 g rozin
  • 250 g špinače
  • sol
  • poper

Postopek

1

Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.

2

Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.

3

Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.