
Jagodna cvetna torta
Okrašena z užitnimi cvetovi jegliča, vrtnic ali z listi begonije bo vsaj tako lepa kot bo okusna!
Jagodna cvetna torta
Okrašena z užitnimi cvetovi jegliča, vrtnic ali z listi begonije bo vsaj tako lepa kot bo okusna!

Sestavine
biskvitna podlaga
- (s premerom 26 cm)
- 6 jajc
- 180 g kristalnega sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- (s premerom 16 cm)
- 4 jajca
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 120 g kristalnega sladkorja
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
krema
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 350 g polnomastne skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 3 žlice limonovega soka
- 3 dl sladke smetane
- 1 zavitek utrjevalca za stepeno smetano
- 5 zmečkanih jagod (kaša)
- 2 tortna modla (26 in 16 cm)
- maslo za premaz modlov
nadev
- 7,5 dl sladke smetane
- 3 zavitki utrjevalca za stepeno smetano
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 500 g jagod

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
biskvitna podlaga
- (s premerom 26 cm)
- 6 jajc
- 180 g kristalnega sladkorja
- ščepec soli
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- (s premerom 16 cm)
- 4 jajca
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- 120 g kristalnega sladkorja
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
krema
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 350 g polnomastne skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 3 žlice limonovega soka
- 3 dl sladke smetane
- 1 zavitek utrjevalca za stepeno smetano
- 5 zmečkanih jagod (kaša)
- 2 tortna modla (26 in 16 cm)
- maslo za premaz modlov
nadev
- 7,5 dl sladke smetane
- 3 zavitki utrjevalca za stepeno smetano
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 500 g jagod
Postopek
Za večjo biskvitno podlago ločimo rumenjake šestih jajc od beljakov. Rumenjake penasto stepemo z vaniljevim sladkorjem in tremi četrtinami kristalnega sladkorja, da dobimo svetlo kremno zmes. Beljake stepemo s soljo v čvrst sneg; postopoma vmešamo vanj preostali kristalni sladkor. Sneg dodamo h kremni zmesi, na oboje presejemo moko s pecilnim praškom in vse sestavine rahlo zmešamo. Biskvitno testo vlijemo in postrgamo v pomaščen večji tortni model premera 26 cm v pomaščen večji tortni model premera 26 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno pol ure.
Maso za manjšo biskvitno podlago pripravimo na enak način. Damo jo v namaščen tortni model s premerom 16 cm in pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 25 do 30 minut.
Medtem pripravimo nadev. Sladki smetani dodamo utrjevalec in vaniljev sladkor ter jo čvrsto stepemo, nato pa vmešamo še na koščke narezane jagode.
Obe dobro ohlajeni tortni podlagi dvakrat prečno prerežemo, namažemo s pripravljenim nadevom in oblate ponovno sestavimo.
Zdaj pripravimo še kremo. Skuto zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem in limonovim sokom v kremno zmes. Sladko smetano, ki smo ji dodali utrjevalec, čvrsto stepemo in vmešamo v skutno maso. Nazadnje dodamo še jagodno kašo in rahlo premešamo.
Obe torti vsenaokrog namažemo s kremo in manjšo torto položimo na večjo. Z lopatico ali večjim nožem oblikujemo v kremo dekorativne valove. Torto postavimo za dve uri na hladno, nato jo okrasimo s poljubnimi užitnimi cvetovi (na primer jegliča, vrtnic), listi begonije ali pa kar s sladkornimi okraski v obliki cvetov.