© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom

Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina

Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom

Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
4Ways_Puff_V2

Sestavine

  • 400 g svežih svinjskih klobas
  • 2 žlici čebulne marmelade
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 1⁄2 žličke makovih semen
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g svežih svinjskih klobas
  • 2 žlici čebulne marmelade
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 1⁄2 žličke makovih semen

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Klobasno meso iztisnemo iz ovoja v skledo in ga zmešamo s čebulno marmelado, gorčico in timijanom.

2

Testo razvijemo in razvaljamo, da daljša stranica meri 43 cm. Vzdolž sredine testa razporedimo klobasno meso. Na eni strani ob daljši stranici testo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Testo ovijemo okrog mesa in robove zatesnimo z vilicami, nato pa zvitek narežemo na 8 delov. Premažemo jih s še malo razžvrkljanega jajca in posujemo z makom. Zvitke prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 25 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Čebulna marmelada

Recept za čebulno marmelado najdete tukaj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.