Kaj boste skuhali danes?
Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom
Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina
Klobasni zvitki s čebulno marmelado in timijanom
Zvitki s klobaso se lepo podajo kozarcu vina
Sestavine
- 400 g svežih svinjskih klobas
- 2 žlici čebulne marmelade
- 1 žlička polnozrnate gorčice
- 1 žlička sesekljanega timijana
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 razžvrkljano jajce
- 1⁄2 žličke makovih semen
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 400 g svežih svinjskih klobas
- 2 žlici čebulne marmelade
- 1 žlička polnozrnate gorčice
- 1 žlička sesekljanega timijana
- 275 g razvaljanega listnatega testa
- 1 razžvrkljano jajce
- 1⁄2 žličke makovih semen
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Klobasno meso iztisnemo iz ovoja v skledo in ga zmešamo s čebulno marmelado, gorčico in timijanom.
Testo razvijemo in razvaljamo, da daljša stranica meri 43 cm. Vzdolž sredine testa razporedimo klobasno meso. Na eni strani ob daljši stranici testo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Testo ovijemo okrog mesa in robove zatesnimo z vilicami, nato pa zvitek narežemo na 8 delov. Premažemo jih s še malo razžvrkljanega jajca in posujemo z makom. Zvitke prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 25 minut, da se zlato rjavo obarvajo.
Čebulna marmelada
Recept za čebulno marmelado najdete tukaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Šarkelj z marcipanovo sredico
Črni fižol v solati s prelivom čimičuri
Čimičuri doda piko na i tej posebni fižolovi solati