© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kakijeva pita s kutinovim želejem

Kakijeva pita s kutinovim želejem

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO1116-Persimmon-memrillo-galette_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 100 g kutinovega sira (želeja); lahko ga nadomestimo s sadnimi žele bonboni
  • 75 g masla
  • 75 g svetlo rjavega sladkorja
  • ¼ žličke cimeta
  • dober ščep sveže naribanega muškatnega oreška
  • 375 g maslenega listnatega testa
  • 2 rumenjaka
  • 4 veliki vaniljevi kakiji
  • malo moke za delovno površino
  • 1 rumenjak za premaz
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g kutinovega sira (želeja); lahko ga nadomestimo s sadnimi žele bonboni
  • 75 g masla
  • 75 g svetlo rjavega sladkorja
  • ¼ žličke cimeta
  • dober ščep sveže naribanega muškatnega oreška
  • 375 g maslenega listnatega testa
  • 2 rumenjaka
  • 4 veliki vaniljevi kakiji
  • malo moke za delovno površino
  • 1 rumenjak za premaz
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. V pečico postavimo drug velik plitev pekač, da se segreje. Kutinov sir, 50 g masla, 50 g sladkorja, cimet in muškatni orešek damo v kozico in segrevamo, da se sestavine stopijo, pri čemer kutinov sir tlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pustimo, da se mešanica ohladi, medtem pa pripravimo testo in kaki.

2

Na pomokani delovni površini razvaljamo testo na debelino približno 3 mm. Z ostrim nožem izrežemo krog premera približno 30 cm (za vodilo lahko uporabimo na glavo obrnjeno skledo) in ga prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Kakije narežemo na tanke rezine, tako da se vidi zvezdna oblika v sredini.

3

Ko se kutinova mešanica ohladi, vanjo vmešamo rumenjaka, nato z njo premažemo testo, pri čemer pustimo 1,5 cm praznega roba. Na premaz razporedimo rezine kakija in naribamo malo muškatnega oreška, obložimo s kosmi preostalega masla in posujemo s sladkorjem. Robove testa zavihamo navznoter, da naredimo rob, ki ga premažemo z rumenjakom. Odpremo vratca pečice in pito s papirjem vred previdno podrsnemo na razgret pekač. Pečemo 40 do 45 minut, da se testo zlato rjavo in hrustljavo zapeče, kaki pa je mehak. Pustimo, da se 10 minut ohlaja, nato ponudimo s sladoledom, lahko pa tudi ohlajeno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.