
Sestavine
- 100 g kutinovega sira (želeja); lahko ga nadomestimo s sadnimi žele bonboni
- 75 g masla
- 75 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke cimeta
- dober ščep sveže naribanega muškatnega oreška
- 375 g maslenega listnatega testa
- 2 rumenjaka
- 4 veliki vaniljevi kakiji
- malo moke za delovno površino
- 1 rumenjak za premaz
- vaniljev sladoled, ko postrežemo (po želji)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g kutinovega sira (želeja); lahko ga nadomestimo s sadnimi žele bonboni
- 75 g masla
- 75 g svetlo rjavega sladkorja
- ¼ žličke cimeta
- dober ščep sveže naribanega muškatnega oreška
- 375 g maslenega listnatega testa
- 2 rumenjaka
- 4 veliki vaniljevi kakiji
- malo moke za delovno površino
- 1 rumenjak za premaz
- vaniljev sladoled, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. V pečico postavimo drug velik plitev pekač, da se segreje. Kutinov sir, 50 g masla, 50 g sladkorja, cimet in muškatni orešek damo v kozico in segrevamo, da se sestavine stopijo, pri čemer kutinov sir tlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pustimo, da se mešanica ohladi, medtem pa pripravimo testo in kaki.
Na pomokani delovni površini razvaljamo testo na debelino približno 3 mm. Z ostrim nožem izrežemo krog premera približno 30 cm (za vodilo lahko uporabimo na glavo obrnjeno skledo) in ga prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Kakije narežemo na tanke rezine, tako da se vidi zvezdna oblika v sredini.
Ko se kutinova mešanica ohladi, vanjo vmešamo rumenjaka, nato z njo premažemo testo, pri čemer pustimo 1,5 cm praznega roba. Na premaz razporedimo rezine kakija in naribamo malo muškatnega oreška, obložimo s kosmi preostalega masla in posujemo s sladkorjem. Robove testa zavihamo navznoter, da naredimo rob, ki ga premažemo z rumenjakom. Odpremo vratca pečice in pito s papirjem vred previdno podrsnemo na razgret pekač. Pečemo 40 do 45 minut, da se testo zlato rjavo in hrustljavo zapeče, kaki pa je mehak. Pustimo, da se 10 minut ohlaja, nato ponudimo s sladoledom, lahko pa tudi ohlajeno.