
Kakijev džem
Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!
Kakijev džem
Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!

Sestavine
- 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Postopek
Očiščen kaki kuhamo do vrenja in pustimo, da nekaj časa vre. Postopoma dodajamo sladkor. Ponovno zavremo, pustimo vreti še približno 10 minut.
Z vročim džemom napolnimo sterilizirane kozarce, zapremo in počasi ohladimo, najbolje tako, da jih zavijemo v debelo odejo.
Nasvet
Če imamo namesto džema raje marmelado, kakije pred kuhanjem zmešamo v mešalniku.