© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kakijev džem

Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!

Kakijev džem

Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 5 manjših kozarcev
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kaki-a-IMG_6550_10000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
  • 250 g želirnega sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
  • 250 g želirnega sladkorja

Postopek

1

Očiščen kaki kuhamo do vrenja in pustimo, da nekaj časa vre. Postopoma dodajamo sladkor. Ponovno zavremo, pustimo vreti še približno 10 minut.

2

Z vročim džemom napolnimo sterilizirane kozarce, zapremo in počasi ohladimo, najbolje tako, da jih zavijemo v debelo odejo.

Nasvet

Če imamo namesto džema raje marmelado, kakije pred kuhanjem zmešamo v mešalniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.