Kaj boste skuhali danes?
Kakijev džem
Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!
Kakijev džem
Ko ti življenje ponudi kakije, naredi marmelado!
Sestavine
- 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih, očiščenih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Postopek
Očiščen kaki kuhamo do vrenja in pustimo, da nekaj časa vre. Postopoma dodajamo sladkor. Ponovno zavremo, pustimo vreti še približno 10 minut.
Z vročim džemom napolnimo sterilizirane kozarce, zapremo in počasi ohladimo, najbolje tako, da jih zavijemo v debelo odejo.
Nasvet
Če imamo namesto džema raje marmelado, kakije pred kuhanjem zmešamo v mešalniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.