
Kaj boste skuhali danes?
Jelenovi steaki z robidovo omako
Jelenovi steaki z robidovo omako

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
- 1 strt strok česna
- 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,5 dl goveje jušne osnove
- 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
- 1 strt strok česna
- 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic
Postopek
V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo steake 5 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 3 do 5 minut, odvisno od tega, kako pečene želimo in kako debeli so steaki (za dobro pečeno meso jih pečemo po 5 do 6 minut na vsaki strani). Steake vzamemo iz ponve in jih pustimo malo počivati.
V ponev dodamo balzamični kis, prilijemo jušno osnovo, dodamo še ribezov žele in strt česen. Na precej močnem ognju dobro zmešamo, nato dodamo robidnice in kuhamo, da se zmehčajo. Jelenove steake ponudimo z omako, krompirjevim pirejem z zeleno in kuhanim brokolijem.
Krompirjev pire z zeleno
Majhen gomolje zelene temeljito olupimo, olupimo še 3 krompirje in oboje narežemo na koščke. V osoljenem kropu skuhamo do mehkega, odcedimo, dodamo maslo, pretlačimo in po potrebi dodatno začinimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Male češnjeve pite
Komaj čakajo, da jih obložimo z vaniljevo kremo ali smetano in pohrustamo!