© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jelenovi steaki z robidovo omako

Jelenovi steaki z robidovo omako

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI731735@GFO_1107_GAME 3

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1,5 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
  • 1 strt strok česna
  • 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 debela jelenova steaka ali 4 medaljoni
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1,5 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici želeja iz rdečega ribeza
  • 1 strt strok česna
  • 85 g svežih ali zamrznjenih robidnic

Postopek

1

V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo steake 5 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 3 do 5 minut, odvisno od tega, kako pečene želimo in kako debeli so steaki (za dobro pečeno meso jih pečemo po 5 do 6 minut na vsaki strani). Steake vzamemo iz ponve in jih pustimo malo počivati.

2

V ponev dodamo balzamični kis, prilijemo jušno osnovo, dodamo še ribezov žele in strt česen. Na precej močnem ognju dobro zmešamo, nato dodamo robidnice in kuhamo, da se zmehčajo. Jelenove steake ponudimo z omako, krompirjevim pirejem z zeleno in kuhanim brokolijem.

Krompirjev pire z zeleno

Majhen gomolje zelene temeljito olupimo, olupimo še 3 krompirje in oboje narežemo na koščke. V osoljenem kropu skuhamo do mehkega, odcedimo, dodamo maslo, pretlačimo in po potrebi dodatno začinimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.