
Srnin steak z dušenim rdečim zeljem
Srnin steak z dušenim rdečim zeljem

Sestavine
- 1 žlica masla
- 1 rdeča čebula
- 1 majhna glava rdečega zelja (pribl. 600 g)
- 5 žlic balzamičnega kisa
- 3 žlice rjavega sladkorja
- kanček cimeta
- 2 žlici marmelade iz rdečega ribeza
- 4 steaki srnine po pribl. 170 g
- 170 g robidnic (ali črnega ribeza, borovnic, brusnic)
- 2 žlici ribezovega likerja (po želji)
- 1 žlica olja
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 1 rdeča čebula
- 1 majhna glava rdečega zelja (pribl. 600 g)
- 5 žlic balzamičnega kisa
- 3 žlice rjavega sladkorja
- kanček cimeta
- 2 žlici marmelade iz rdečega ribeza
- 4 steaki srnine po pribl. 170 g
- 170 g robidnic (ali črnega ribeza, borovnic, brusnic)
- 2 žlici ribezovega likerja (po želji)
- 1 žlica olja
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Zeljno glavo narežemo na četrtine, odstranimo kocen in liste narežemo na rezance.
V kozici stopimo maslo, dodamo čebulo in jo nežno pražimo 10 minut, da se popolnoma zmehča. Dodamo zelje, kis, sladkor, cimet in polovico marmelade. Vlijemo še deciliter vode, solimo in popramo. Zavremo, zelje dobro premešamo, posodo pokrijemo in dušimo 40 minut na nizki do srednji temperaturi. Medtem vzamemo meso iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.
Zelju dodamo robidnice (ali drugo jagodičevje) in ribezov liker, če ga uporabimo, in kuhamo nepokrito še 5 do 10 minut, da tekočina izpari in se tudi jagodičevje skuha.
Ponev močno segrejemo. Steake premažemo z oljem, solimo in popramo. V vroči ponvi jih, če želimo srednje pečene, pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani, odvisno od debeline steaka. Zadnjo minuto v ponev dodamo preostalo marmelado, in ko se stopi, jo z žlico polijemo po steakih. Nato zrezke vzamemo iz ponve in jih nekaj minut pustimo počivati. Postrežemo jih z rdečim zeljem in krompirjevim pirejem.