© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
csm_Rhabarber_Himbeer_Vanille_Marmelade_SweetsLifestyle_2019_97317b7413

Jagodne marmelade z rabarbaro se bodo razveselili tudi otroci. Z žličko sveže marmelade, ki jo dodamo v navaden jogurt, jim lahko v hipu pričaramo zdrav in osvežilen zajtrk ali malico.

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • 400 g svežih jagod
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 1 žlička citronske kisline (po želji; citronsko kislino lahko tudi izpustimo iz recepta)
  • 10 g sončničnega olja
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • 400 g svežih jagod
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 1 žlička citronske kisline (po želji; citronsko kislino lahko tudi izpustimo iz recepta)
  • 10 g sončničnega olja

Postopek

1

Rabarbaro operemo in očistimo ter jo narežemo na kolobarje, široki naj bodo približno od 2 do 3 cm. Operemo tudi jagode in jim odstranimo peclje. Oboje preložimo v mešalnik, dodamo še želirni sladkor Wiener Zucker 2:1, citronsko kislino in olje ter vse skupaj na hitro zmešamo pri največji hitrosti.

2

Sadno maso prelijemo v lonec, ga postavimo na štedilnik in počakamo, da masa zavre, nato zmanjšamo temperaturo in pustimo, da mešanica nežno vre še približno 10 minut. Če med vretjem nastane pena, jo previdno poberemo s penovko.

3

Vročo marmelado nalijemo v sterilne kozarce, pri tem pazimo, da je ne nalijemo čisto do roba, da lahko kasneje kozarce dobro zatesnimo s pokrovčki.

4

Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v suhem in temnem prostoru do 6 mesecev. Ko  kozarec z marmelado odpremo, ga postavimo v hladilnik in marmelado čim prej porabimo.

Nasvet

  • Če bomo marmelado pripravili brez citronske kisline, se lahko zgodi, da bo čez čas spremenila barvo; jagode se v tem primeru namreč precej hitro obarvajo temneje.
  • Gostota marmelade je odvisna tudi od kakovosti jagod; če jo bomo delali iz precej vodenih jagod, jih moramo uporabiti precej več, da bo masa za marmelado na koncu primerno gosta.

Nasvet

Več receptov s sladkorjem Wiener Zucker najdete tukaj.

Pripravite še jagodno marmelado z džinom ali češnjevo marmelado s cvetovi bezga.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.