
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.

Jagodne marmelade z rabarbaro se bodo razveselili tudi otroci. Z žličko sveže marmelade, ki jo dodamo v navaden jogurt, jim lahko v hipu pričaramo zdrav in osvežilen zajtrk ali malico.
Sestavine
- 500 g rabarbare
- 400 g svežih jagod
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
- 1 žlička citronske kisline (po želji; citronsko kislino lahko tudi izpustimo iz recepta)
- 10 g sončničnega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g rabarbare
- 400 g svežih jagod
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
- 1 žlička citronske kisline (po želji; citronsko kislino lahko tudi izpustimo iz recepta)
- 10 g sončničnega olja
Postopek
Rabarbaro operemo in očistimo ter jo narežemo na kolobarje, široki naj bodo približno od 2 do 3 cm. Operemo tudi jagode in jim odstranimo peclje. Oboje preložimo v mešalnik, dodamo še želirni sladkor Wiener Zucker 2:1, citronsko kislino in olje ter vse skupaj na hitro zmešamo pri največji hitrosti.
Sadno maso prelijemo v lonec, ga postavimo na štedilnik in počakamo, da masa zavre, nato zmanjšamo temperaturo in pustimo, da mešanica nežno vre še približno 10 minut. Če med vretjem nastane pena, jo previdno poberemo s penovko.
Vročo marmelado nalijemo v sterilne kozarce, pri tem pazimo, da je ne nalijemo čisto do roba, da lahko kasneje kozarce dobro zatesnimo s pokrovčki.
Tako pripravljeno marmelado lahko hranimo v suhem in temnem prostoru do 6 mesecev. Ko kozarec z marmelado odpremo, ga postavimo v hladilnik in marmelado čim prej porabimo.
Nasvet
- Če bomo marmelado pripravili brez citronske kisline, se lahko zgodi, da bo čez čas spremenila barvo; jagode se v tem primeru namreč precej hitro obarvajo temneje.
- Gostota marmelade je odvisna tudi od kakovosti jagod; če jo bomo delali iz precej vodenih jagod, jih moramo uporabiti precej več, da bo masa za marmelado na koncu primerno gosta.
Nasvet
Več receptov s sladkorjem Wiener Zucker najdete tukaj.
Pripravite še jagodno marmelado z džinom ali češnjevo marmelado s cvetovi bezga.