
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1,8 l belega vina
- 1 dl bezgovega sirupa
- 4 limete
- 3 breskve
- za palec velik kos svežega ingverja
- velika pest malin
- led
- 1 liter gazirane mineralne vode
- užitne cvetlice (po želji)

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 1,8 l belega vina
- 1 dl bezgovega sirupa
- 4 limete
- 3 breskve
- za palec velik kos svežega ingverja
- velika pest malin
- led
- 1 liter gazirane mineralne vode
- užitne cvetlice (po želji)
Postopek
Limete narežemo na tanke kolute, breskve pa na rezine. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Vino, bezgov sirup, sadje in ingver razdelimo v dva velika vrča in postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se dobro ohladi.
Tik preden postrežemo, dodamo led in prilijemo mineralno vodo, po želji pa še užitne cvetlice.