© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sangrija z belim vinom

Sangrija z belim vinom

Čas priprave 10 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
170330_BBC_GOOD_FOOD_JUNE_COVER_2017_DAY_2_0480 1

Sestavine

  • 1,8 l belega vina
  • 1 dl bezgovega sirupa
  • 4 limete
  • 3 breskve
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • velika pest malin
  • led
  • 1 liter gazirane mineralne vode
  • užitne cvetlice (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,8 l belega vina
  • 1 dl bezgovega sirupa
  • 4 limete
  • 3 breskve
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • velika pest malin
  • led
  • 1 liter gazirane mineralne vode
  • užitne cvetlice (po želji)

Postopek

1

Limete narežemo na tanke kolute, breskve pa na rezine. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Vino, bezgov sirup, sadje in ingver razdelimo v dva velika vrča in postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se dobro ohladi.

2

Tik preden postrežemo, dodamo led in prilijemo mineralno vodo, po želji pa še užitne cvetlice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.