© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom

Prvovrstno kosilo

Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom

Prvovrstno kosilo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagnetina

Sestavine

  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička ribje omake
  • sok in lupinica 1 limete
  • 1 žlica sladke čilijeve omake
  • 100 g ajdovih rezancev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g belega zelja
  • 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
  • 4 žlice sesekljane sveže mete
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička ribje omake
  • sok in lupinica 1 limete
  • 1 žlica sladke čilijeve omake
  • 100 g ajdovih rezancev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g belega zelja
  • 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
  • 4 žlice sesekljane sveže mete

Postopek

1

Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.

2

Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.

Ne pretiravajmo z ribjo omako

Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.