
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo

Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Postopek
Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.
Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.
Ne pretiravajmo z ribjo omako
Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.