Kaj boste skuhali danes?
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Postopek
Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.
Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.
Ne pretiravajmo z ribjo omako
Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena govedina po provansalsko
Čokoladna bomba z brusnicami
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi