
Jagnjetina s toplo krompirjevo solato z olivami
Jagnjetina je kraljica pomladi
Jagnjetina s toplo krompirjevo solato z olivami
Jagnjetina je kraljica pomladi

Sestavine
- 100 g grškega jogurta
- 400 g jagnječje ledvene pečenke brez kosti
- 2 žlički repičnega olja
- morska sol
- listi pikantne solate, na primer vodne kreše in rukole, ko postrežemo
krompirjeva solata z olivami
- 2 žlici oljčnega olja
- 350 g mladega krompirja
- 40 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 50 g grškega jogurta
- 2 žlički jabolčnega kisa
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g grškega jogurta
- 400 g jagnječje ledvene pečenke brez kosti
- 2 žlički repičnega olja
- morska sol
- listi pikantne solate, na primer vodne kreše in rukole, ko postrežemo
krompirjeva solata z olivami
- 2 žlici oljčnega olja
- 350 g mladega krompirja
- 40 g izkoščičenih črnih oliv kalamata
- 50 g grškega jogurta
- 2 žlički jabolčnega kisa
- sol
Postopek
V kozico damo krompir, ga prelijemo z vodo, rahlo solimo, zavremo in kuhamo 10 do 12 minut. Nato ga odcedimo in položimo na plitev pekač, da se ohladi.
Pripravimo jagnjetino. Jogurt zmešamo z oljčnim oljem in po okusu začinimo z morsko soljo. Ledveno pečenko po vseh straneh dobro natremo z jogurtovo mešanico. Postavimo v hladilnik za eno uro.
Pečico segrejemo na 200 °C. Nepregorno ponev segrejemo in vanjo vlijemo repično olje. Na njem na hitro popečemo meso z vseh strani, da se temno zlato rjavo obarva, nato ponev postavimo v pečico za 7 do 10 minut oziroma da je meso manj pečeno (medium rare). Meso vzamemo iz pečice in pustimo, da počiva 5 minut.
Pripravimo krompirjevo solato. Olive razpolovimo. Ohlajen krompir narežemo na debele rezine. V ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo oljčno olje, nanj stresemo krompir in ga pražimo 10 minut oziroma tako dolgo, da dobi zlato rjavo skorjico. Nato ga predenemo v skledo in zmešamo z olivami, jogurtom in kisom. Solimo po okusu. Solato postrežemo toplo z narezano pečenko in solatnimi listi.