© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom

Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
siroki rezanci s pecenim piscancem in paradiznikom

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi brez kože
  • lupinica in sok 1 limone
  • 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 majhnih paradižnikov
  • 300 g širokih rezancev

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi brez kože
  • lupinica in sok 1 limone
  • 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 majhnih paradižnikov
  • 300 g širokih rezancev

Postopek

1

Žar v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Piščanca po vseh straneh začinimo z limonovo lupinico in sokom, pehtranom, soljo in poprom. Položimo ga v plitvo ognjevarno posodo ali pekač. Rahlo ga premažemo z malo olja, nato ga 6 minut pečemo pod žarom. Obrnemo ga, v pekač dodamo razpolovljene paradižnike s prerezano stranjo navzgor in jih prav tako namažemo z oljem. Pečemo še 6 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen in se lahno rjavo obarva, paradižnik pa se zmehča.

2

Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Dobro jih odcedimo in prihranimo 1,5 dl vode od kuhanja. Testenine vrnemo v lonec. Piščanca vzamemo iz pekača in ga narežemo na kose. Skupaj s paradižnikom, prihranjeno vodo in sokovi iz pekača ga dodamo testeninam. Dobro premešamo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Indijski kokosov led

35 min
Enostavno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Salsa gvakamole

Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.