Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom
Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 1 limone
- 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 majhnih paradižnikov
- 300 g širokih rezancev
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 1 limone
- 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 majhnih paradižnikov
- 300 g širokih rezancev
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Piščanca po vseh straneh začinimo z limonovo lupinico in sokom, pehtranom, soljo in poprom. Položimo ga v plitvo ognjevarno posodo ali pekač. Rahlo ga premažemo z malo olja, nato ga 6 minut pečemo pod žarom. Obrnemo ga, v pekač dodamo razpolovljene paradižnike s prerezano stranjo navzgor in jih prav tako namažemo z oljem. Pečemo še 6 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen in se lahno rjavo obarva, paradižnik pa se zmehča.
Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Dobro jih odcedimo in prihranimo 1,5 dl vode od kuhanja. Testenine vrnemo v lonec. Piščanca vzamemo iz pekača in ga narežemo na kose. Skupaj s paradižnikom, prihranjeno vodo in sokovi iz pekača ga dodamo testeninam. Dobro premešamo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna juha s kumarično kremo
Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je pripravljeno kosilo!
Kremasta rabarbara v kozarcu
Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!