
Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom
Široki rezanci s pečenim piščancem in paradižnikom

Sestavine
- 500 g piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 1 limone
- 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 majhnih paradižnikov
- 300 g širokih rezancev

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 1 limone
- 1 žlica sesekljanega svežega pehtrana ali 1 žlička suhega
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 majhnih paradižnikov
- 300 g širokih rezancev
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo stopnjo. Piščanca po vseh straneh začinimo z limonovo lupinico in sokom, pehtranom, soljo in poprom. Položimo ga v plitvo ognjevarno posodo ali pekač. Rahlo ga premažemo z malo olja, nato ga 6 minut pečemo pod žarom. Obrnemo ga, v pekač dodamo razpolovljene paradižnike s prerezano stranjo navzgor in jih prav tako namažemo z oljem. Pečemo še 6 minut, da je piščanec skoz in skoz pečen in se lahno rjavo obarva, paradižnik pa se zmehča.
Medtem v veliki količini osoljene vode skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Dobro jih odcedimo in prihranimo 1,5 dl vode od kuhanja. Testenine vrnemo v lonec. Piščanca vzamemo iz pekača in ga narežemo na kose. Skupaj s paradižnikom, prihranjeno vodo in sokovi iz pekača ga dodamo testeninam. Dobro premešamo in postrežemo.