© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pasta with tomato and hidden veg saucehealthyeat well

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stebla zelene
  • 2 korenčka
  • 1 por
  • 2 papriki
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 300 g testenin (školjke)
  • sol
  • poper
  • sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stebla zelene
  • 2 korenčka
  • 1 por
  • 2 papriki
  • 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 300 g testenin (školjke)
  • sol
  • poper
  • sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo, očistimo in nasekljamo. V večji oplasteni kozici segrejemo olje in na njem nežno 20 minut pražimo čebulo, zeleno, korenček in por, da se vse zmehča. Dodamo česen in papriko in dušimo še 10 minut. V kozico dodamo še pelate, sladkor in kis. Kuhljamo najmanj 20 minut; dlje bomo kuhljali, bolje bo.

2

Testenine skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Medtem s paličnim mešalnikom omako pretlačimo, solimo in popramo ter damo nazaj na toplo. Kuhane testenine odcedimo in jih zmešamo z omako. Jed posujemo s parmezanom, po želji še z rukolo, in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.