Kaj boste skuhali danes?
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebla zelene
- 2 korenčka
- 1 por
- 2 papriki
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 300 g testenin (školjke)
- sol
- poper
- sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebla zelene
- 2 korenčka
- 1 por
- 2 papriki
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 300 g testenin (školjke)
- sol
- poper
- sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip
Postopek
Vso zelenjavo operemo, očistimo in nasekljamo. V večji oplasteni kozici segrejemo olje in na njem nežno 20 minut pražimo čebulo, zeleno, korenček in por, da se vse zmehča. Dodamo česen in papriko in dušimo še 10 minut. V kozico dodamo še pelate, sladkor in kis. Kuhljamo najmanj 20 minut; dlje bomo kuhljali, bolje bo.
Testenine skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Medtem s paličnim mešalnikom omako pretlačimo, solimo in popramo ter damo nazaj na toplo. Kuhane testenine odcedimo in jih zmešamo z omako. Jed posujemo s parmezanom, po želji še z rukolo, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz kreše s cmočki
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.