© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče

Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …

Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče

Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagnjecje zarebrnice z rozmarinom in solato iz jajcevca in lece

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 srednje veliki rdeči čebuli
  • 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
  • 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
  • 250 g kuhane zelene leče
  • velika pest mete
  • velika pest peteršilja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 2 žlici pinjol (po želji)
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jajčevec
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 srednje veliki rdeči čebuli
  • 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
  • 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
  • 250 g kuhane zelene leče
  • velika pest mete
  • velika pest peteršilja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 2 žlici pinjol (po želji)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevec po dolgem razpolovimo, ga nekajkrat zarežemo in premažemo z oljem. Čebuli olupimo, narežemo na krhlje, damo v manjši pekač, nanje položimo polovici jajčevca in postavimo v pečico za 20 minut. Medtem zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih po zunanji strani natremo z rožmarinom. Meso položimo v pekač k jajčevcu in pečemo še 25 minut, da se oboje speče. Meso vzamemo iz pekača, ga pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.

2

Kuhano lečo segrejemo. Pečen jajčevec narežemo na kocke in jih v skledi zmešamo z lečo, čebulo, meto, peteršiljem, kisom, preostalim oljem in pinjolami. Jagenjčka narežemo na posamezne zarebrnice in postrežemo z lečno solato.

Nasvet

* Zgornji del reber očistimo mesa in maščobe ter jih do čistega ostrgamo – ali pa prosimo mesarja, da to stori namesto nas.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.