
Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče
Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …
Jagnječje zarebrnice z rožmarinom in solato iz jajčevca in leče
Omamna jagnječja pečenka v vseh odtenkih vijoličaste …

Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 žlici repičnega olja
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
- 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
- 250 g kuhane zelene leče
- velika pest mete
- velika pest peteršilja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici pinjol (po želji)
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 jajčevec
- 2 žlici repičnega olja
- 2 srednje veliki rdeči čebuli
- 300 g jagnječjih zarebrnic, pripravljenih na francoski način
- 1 žlica drobno nasekljanega rožmarina
- 250 g kuhane zelene leče
- velika pest mete
- velika pest peteršilja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici pinjol (po želji)
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevec po dolgem razpolovimo, ga nekajkrat zarežemo in premažemo z oljem. Čebuli olupimo, narežemo na krhlje, damo v manjši pekač, nanje položimo polovici jajčevca in postavimo v pečico za 20 minut. Medtem zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih po zunanji strani natremo z rožmarinom. Meso položimo v pekač k jajčevcu in pečemo še 25 minut, da se oboje speče. Meso vzamemo iz pekača, ga pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.
Kuhano lečo segrejemo. Pečen jajčevec narežemo na kocke in jih v skledi zmešamo z lečo, čebulo, meto, peteršiljem, kisom, preostalim oljem in pinjolami. Jagenjčka narežemo na posamezne zarebrnice in postrežemo z lečno solato.
Nasvet
* Zgornji del reber očistimo mesa in maščobe ter jih do čistega ostrgamo – ali pa prosimo mesarja, da to stori namesto nas.