© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavo ocvrti lignji s čilijevo omako

Ocvrti lignji z azijskim pridihom

Hrustljavo ocvrti lignji s čilijevo omako

Ocvrti lignji z azijskim pridihom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb za prigrizek
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljavo-ocvrti-lignji-s-cilijevo-omako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g očiščenih srednje velikih lignjev
  • 2 žlički belega popra v zrnu
  • 4 žličke grobe morske soli
  • 100 g moke
  • olje za cvrenje

čilijeva omaka

  • 1 velik pečen čili
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • sok 1 limete
  • 0,5 dl ribje omake
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g očiščenih srednje velikih lignjev
  • 2 žlički belega popra v zrnu
  • 4 žličke grobe morske soli
  • 100 g moke
  • olje za cvrenje

čilijeva omaka

  • 1 velik pečen čili
  • 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
  • sok 1 limete
  • 0,5 dl ribje omake

Postopek

1

Lignje razrežemo na velike kose in na površino vsakega kosa z nožem nežno naredimo vzorec križkraž, vendar pazimo, da mesa ne prerežemo do konca.

2

Omako naredimo tako, da damo pečen čili brez semen v terilnik (ali kuhinjski strojček) in ga stremo, dodamo sladkor in ponovno stremo, ob tem pa dodajamo sok limete in ribjo omako. Omako dobro premešamo in prihranimo.

3

Moko stresemo v veliko skledo. Poprova zrna in morsko sol stremo v terilniku in dodamo moki. Dobro premešamo in v začinjeno moko damo lignje. Pomokamo jih, da so z vseh strani obdani z moko. V voku ali globoki ponvi segrejemo olje.

4

Četrtino lignjev damo v dobro segreto olje in jih cvremo eno minuto. Lignji se zvijejo in postanejo hrustljavi. Poberemo jih iz olja in postavimo na kuhinjski papir, da se razmastijo. Takoj jih postrežemo s pripravljeno čilijevo omako.

Nasvet

Čili spečemo na zelo vročem žaru ali pa na plinskem kuhališču. S kovinskimi prijemalkami ga držimo nad plinom in pečemo le toliko, da lupina počrni. Pečenega položimo v plastično vrečko, in ko lupina odstopi, ga olupimo. Lahko spečemo tudi suh čili.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.