Kaj boste skuhali danes?
Krompirček po alpsko
Obložen krompirček osvaja svet - dopolnite ga lahko z oblogami po želji, skoraj nujen pa je sir, ki se lepo topi
Krompirček po alpsko
Obložen krompirček osvaja svet - dopolnite ga lahko z oblogami po želji, skoraj nujen pa je sir, ki se lepo topi
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 120 g narezanega sira raclette
- 100 g narezane prekajene šunke
- 2 srednje veliki kisli kumarici
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 120 g narezanega sira raclette
- 100 g narezane prekajene šunke
- 2 srednje veliki kisli kumarici
- sol in poper
Postopek
Šunko natrgamo, kisli kumarici narežemo in popivnamo odvečno tekočino. V pečici segrejemo žar.
Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži, nato ga stresemo v nepregorno posodo ter obložimo s sirom in šunko. Damo ga v pečico za 2 do 3 minute, da se sir stopi in začne brbotati.
Posodo vzamemo iz pečice, vse skupaj posujemo s kislimi kumaricami, solimo, popramo in postrežemo.