Kaj boste skuhali danes?
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam
Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Postopek
Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.
Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.
Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.
Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.
Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.
Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.
Priljubljeni recepti
Ledeni čaj z rumom in zelenim ledom
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.