© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hruškove tortice z jetrno klobaso

Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Hruškove tortice z jetrno klobaso

Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Birnen-Leberwurst-Törtchen

Sestavine

  • 4 hruške (viljamovke)
  • 100 g čebule
  • 1 žlica masla
  • 300 g jetrne klobase
  • 2 stroka česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • poper
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • 1,5 dl soka rdeče pese
  • 5 žlic jabolčnega kisa
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Sestavine

  • 4 hruške (viljamovke)
  • 100 g čebule
  • 1 žlica masla
  • 300 g jetrne klobase
  • 2 stroka česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • poper
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • 1,5 dl soka rdeče pese
  • 5 žlic jabolčnega kisa
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Postopek

1

Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.

2

Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.

3

Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.

4

Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.

5

Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.

6

Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

35 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Močna zelenjavna mineštra

Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.