
Kaj boste skuhali danes?
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Postopek
Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.
Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.
Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.
Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.
Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.
Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.