
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam
Hruškove tortice z jetrno klobaso
Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Suho sadje doma: triki, ki jih trgovine ne povedo
Že dolgo prej, preden so odkrili druge metode konzerviranja, so naši predniki v času obilja znali narediti hrano obstojno s sušenjem ali presuševanjem.

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.
Sestavine
- 4 hruške (viljamovke)
- 100 g čebule
- 1 žlica masla
- 300 g jetrne klobase
- 2 stroka česna
- ščepec majarona
- sol
- poper
- 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
- 1,5 dl soka rdeče pese
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 20 g kristalnega sladkorja
- 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
Postopek
Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.
Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.
Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.
Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.
Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.
Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.