© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruškove tortice z jetrno klobaso

Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Hruškove tortice z jetrno klobaso

Jetrna klobasa se lepo poda sladkim hruškam

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Birnen-Leberwurst-Törtchen

Sestavine

  • 4 hruške (viljamovke)
  • 100 g čebule
  • 1 žlica masla
  • 300 g jetrne klobase
  • 2 stroka česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • poper
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • 1,5 dl soka rdeče pese
  • 5 žlic jabolčnega kisa
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 hruške (viljamovke)
  • 100 g čebule
  • 1 žlica masla
  • 300 g jetrne klobase
  • 2 stroka česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • poper
  • 4 rezine polnozrnatega kruha za toast
  • 1,5 dl soka rdeče pese
  • 5 žlic jabolčnega kisa
  • 20 g kristalnega sladkorja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena in koščki rdeče pese za okras

Postopek

1

Hruške operemo, olupimo ter odstranimo peclje in peščišča, sadno meso pa narežemo na koščke. Hruške v pokriti kozici do mehkega zdušimo, nato pa z vilicami delno zmečkamo.

2

Čebulo narežemo na drobne kocke. V primerni ponvi jo na maslu skupaj z narezano jetrno klobaso dobro prepražimo. Česen olupimo, drobno narežemo in dodamo v ponev. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in majaronom.

3

Rezine toasta opečemo v vroči pečici do zlato rumene barve, nato pa iz pravokotnih izrežemo okrogle rezine.

4

Rezino toasta položimo v ustrezen kovinski obroč, na toast nadevamo plast mase z jetrno klobaso, nato pa plast hruškove mase.

5

Sok rdeče pese pomešamo z jabolčnim kisom in kristalnim sladkorjem ter povremo v sirup.

6

Tortice damo za 10 minut v pečico in jih pri 150 °C močno segrejemo, potem pa položimo na krožnike in odstranimo obroč. Okrasimo s pripravljenim sirupom in rdečo peso ter sveže naribanim hrenom in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.