© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hobotnica v paradižnikovi omaki

Hobotnica v paradižnikovi omaki

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hobotnica v paradiznikovi omaki

Sestavine

  • hobotnica, težka pribl. 1,5 kg
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • začimbni šopek (timijan, lovor in peteršilj)
  • šilce konjaka
  • kozarec suhega belega vina
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 5–6 zrelih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • hobotnica, težka pribl. 1,5 kg
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • začimbni šopek (timijan, lovor in peteršilj)
  • šilce konjaka
  • kozarec suhega belega vina
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 5–6 zrelih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip

Postopek

1

Hobotnico očistimo in operemo pod tekočo vodo. Kuhamo jo 5 minut v litru vrele slane vode, odcedimo in narežemo na primerne kose.

2

Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik operemo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo olje in prepražimo čebulo, dodamo česen, začimbni šopek in narezano hobotnico. Vse skupaj pražimo približno 5 minut, da se lepo obarva, nato zalijemo s konjakom in flambiramo (prižgemo alkoholne hlape).

3

Ko plameni ugasnejo, potresemo z žlico moke, dodamo paradižnikovo mezgo, malo premešamo in dodamo kocke paradižnika. Zalijemo z vinom in dobro premešamo. Hobotnica mora biti pokrita s tekočino; če je ni zadosti, dolijemo malo vroče vode, solimo in popramo. Na nizkem ognju hobotnico kuhamo približno 45 minut do ene ure, da se popolnoma zmehča. Odstranimo zeliščni šopek, jed posujemo z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.