
Hladna goveja pečenka z zeleno omako
Preden jo narežemo, jo dobro ohladimo
Hladna goveja pečenka z zeleno omako
Preden jo narežemo, jo dobro ohladimo

Sestavine
- 1,5 kg govedine od križa ali zgornjega dela stegna
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- rukola in hrustljav kruh, ko postrežemo
zelena omaka
- 2 žlici kaper
- 2 žlici drobno nasekljanih kislih kumaric
- ½ šopka mlade čebulice
- majhen šopek peteršilja
- sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1,5 kg govedine od križa ali zgornjega dela stegna
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- rukola in hrustljav kruh, ko postrežemo
zelena omaka
- 2 žlici kaper
- 2 žlici drobno nasekljanih kislih kumaric
- ½ šopka mlade čebulice
- majhen šopek peteršilja
- sok 2 limon
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Pečico segrejemo na 240 °C. Govedino premažemo z oljem, solimo in obilno popopramo. Položimo jo v pekač in pečemo 20 minut, nato temperaturo znižamo na 190 °C in pečemo še 10 do 15 minut na vsakih 45 dag mesa, če želimo malo pečeno. Za srednje pečeno meso čas podaljšamo na 15 do 20 minut na vsakih 45 dag mesa, za prepečeno pa 25 do 30 minut. Pečenko vzamemo iz pečice in ohladimo.
Kapre odcedimo, osušimo in drobno nasekljamo. Tudi mlado čebulo in peteršilj nasekljamo. Vse sestavine za zeleno omako zmešamo, solimo in popramo. Ohlajeno meso tanko narežemo in zložimo na servirni pladenj. Pokapljamo ga z zeleno omako in obložimo z rukolo ter postrežemo s hrustljavim kruhom.
Napotek
Meso lažje narežemo, če ga spečemo dan pred postrežbo, ohladimo in damo v hladilnik. Naslednji dan ga le narežemo in postrežete. Tudi zeleno omako lahko pripravimo en dan prej. Ne pozabimo pred postrežbo vsega pravočasno postaviti na sobno temperaturo.