© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mediteranski goveji lonec

Mediteranski goveji lonec

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g govedine od stegna
  • 1 rumena paprika
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 vejica rožmarina
  • pest razkoščičenih črnih oliv
  • sol in poper
  • krompirjev pire, polenta ali riž, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g govedine od stegna
  • 1 rumena paprika
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 vejica rožmarina
  • pest razkoščičenih črnih oliv
  • sol in poper
  • krompirjev pire, polenta ali riž, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V globoki kozici segrejemo olje in na njem približno 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata in porumenita. Medtem očistimo papriko in jo narežemo na trakove. Enako narežemo tudi meso.

2

V kozico k čebuli in česnu dodamo meso, papriko, paradižnik in nasekljane lističe rožmarina. Solimo, popramo in nežno zavremo. Kuhljamo 15 minut, da se meso skuha, po potrebi dodamo malo vrele vode. Na koncu primešamo še olive in jed postrežemo s poljubno prilogo.

Različica brez mesa

Recept lahko prilagodimo in namesto mesne pripravimo vegetarijansko jed. Govedino zamenjamo z jajčevcem in bučko, narezanima na kocke ali trakove. Ko je jed kuhana, jo posujemo z nekaj zdrobljenega sira feta.

Priljubljeni recepti

Pesini rjavčki

Tale različica rjavčkov vsebuje manj maščobe, zato so malo manj pregrešni, a nič manj dobri.

1 h 20 min
Enostavno

Krepka grahova juha

Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha

30 min
Enostavno

Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu

Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.