© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Mediteranski goveji lonec

Mediteranski goveji lonec

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g govedine od stegna
  • 1 rumena paprika
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 vejica rožmarina
  • pest razkoščičenih črnih oliv
  • sol in poper
  • krompirjev pire, polenta ali riž, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g govedine od stegna
  • 1 rumena paprika
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 vejica rožmarina
  • pest razkoščičenih črnih oliv
  • sol in poper
  • krompirjev pire, polenta ali riž, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke rezine. V globoki kozici segrejemo olje in na njem približno 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata in porumenita. Medtem očistimo papriko in jo narežemo na trakove. Enako narežemo tudi meso.

2

V kozico k čebuli in česnu dodamo meso, papriko, paradižnik in nasekljane lističe rožmarina. Solimo, popramo in nežno zavremo. Kuhljamo 15 minut, da se meso skuha, po potrebi dodamo malo vrele vode. Na koncu primešamo še olive in jed postrežemo s poljubno prilogo.

Različica brez mesa

Recept lahko prilagodimo in namesto mesne pripravimo vegetarijansko jed. Govedino zamenjamo z jajčevcem in bučko, narezanima na kocke ali trakove. Ko je jed kuhana, jo posujemo z nekaj zdrobljenega sira feta.

Priljubljeni recepti

Breskov sirup z baziliko

Osvežilen breskov napitek za vroče poletje

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.