
Kaj boste skuhali danes?
Hitre testenine z brokolijem in sardoni
Hitre testenine z brokolijem in sardoni

Sestavine
- 1 večji brokoli
- 400 g testenin (najbolje ušesc)
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 50 g slanih sardonov (inčunov)
- 1 večji rdeč čili
- ½ limone
- parmezanovi ostružki za posip

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 1 večji brokoli
- 400 g testenin (najbolje ušesc)
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 50 g slanih sardonov (inčunov)
- 1 večji rdeč čili
- ½ limone
- parmezanovi ostružki za posip
Postopek
Brokoli očistimo in ga razdelimo na manjše cvetove. V vreli slani vodi ga kuhamo približno 3 minute, nato ga odcedimo, vodo, v kateri se je kuhal, pa prihranimo in v njej po navodilih z zavitka skuhamo testenine. Shranimo tudi skodelico vode, v kateri so se kuhale testenine.
V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo na rezinice narezan česen, da se rahlo obarva, nato ga vzamemo iz ponve in prihranimo. V ponev damo odcejene in grobo narezane sardone, drobno nasekljan čili in polovico skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine. Primešamo brokoli, popražen česen in malo limonovega soka ter kuhamo kakšno minuto, da se brokoli segreje. Skuhane testenine odcedimo in jih zmešamo z brokolijevo omako, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.
Nasvet
Če ne marate sardonov, jih lahko zamenjate s konzervirano tunino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peljmeni z mesom
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed