
Hitre testenine z brokolijem in sardoni
Hitre testenine z brokolijem in sardoni

Sestavine
- 1 večji brokoli
- 400 g testenin (najbolje ušesc)
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 50 g slanih sardonov (inčunov)
- 1 večji rdeč čili
- ½ limone
- parmezanovi ostružki za posip

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 večji brokoli
- 400 g testenin (najbolje ušesc)
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 50 g slanih sardonov (inčunov)
- 1 večji rdeč čili
- ½ limone
- parmezanovi ostružki za posip
Postopek
Brokoli očistimo in ga razdelimo na manjše cvetove. V vreli slani vodi ga kuhamo približno 3 minute, nato ga odcedimo, vodo, v kateri se je kuhal, pa prihranimo in v njej po navodilih z zavitka skuhamo testenine. Shranimo tudi skodelico vode, v kateri so se kuhale testenine.
V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo na rezinice narezan česen, da se rahlo obarva, nato ga vzamemo iz ponve in prihranimo. V ponev damo odcejene in grobo narezane sardone, drobno nasekljan čili in polovico skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine. Primešamo brokoli, popražen česen in malo limonovega soka ter kuhamo kakšno minuto, da se brokoli segreje. Skuhane testenine odcedimo in jih zmešamo z brokolijevo omako, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.
Nasvet
Če ne marate sardonov, jih lahko zamenjate s konzervirano tunino.