
Sestavine
- 270 g listnatega testa
- 1 rahlo stepen beljak
- 2,5 dl karamela (pribl. 15 kock)
nadev
- 2 lista želatine
- 200 g skute (20 %)
- 3 žlice vaniljevega sladkorja
- 4 žlice jajčnega likerja
- 1 dl sladke smetane
- 400 g češpelj

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 270 g listnatega testa
- 1 rahlo stepen beljak
- 2,5 dl karamela (pribl. 15 kock)
nadev
- 2 lista želatine
- 200 g skute (20 %)
- 3 žlice vaniljevega sladkorja
- 4 žlice jajčnega likerja
- 1 dl sladke smetane
- 400 g češpelj
Postopek
Listnato testo razvaljamo na delovni površini in ga razrežemo na šest kvadratov, ki jih diagonalno prerežemo tako, da dobimo dvanajst trikotnikov. Trikotnike zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Premažemo jih z beljakom in pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 8 minut. Pečene trikotnike zložimo na kuhinjsko mrežo, da se ohladijo.
Karamelne kocke stresemo v kozico in jih raztopimo na blagem ognju. Da bi bila glazura bolj tekoča, primešamo karamelu malo hladnega mleka ali nekaj ledenih kock.
Šest ohlajenih trikotnikov namažemo s karamelom in pustimo, da se karamelna glazura posuši.
Zdaj pripravimo še nadev. Želatino namočimo v hladni vodi. V skledi gladko zmešamo skuto z vaniljevim sladkorjem in jajčnim likerjem. Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli, potem pa vanjo vmešamo skutno maso. Previdno primešamo še čvrsto stepeno sladko smetano in kremo postavimo za pol ure v hladilnik.
Češplje operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.
V brizgalno vrečko napolnimo skutno maso in jo nabrizgamo na trikotnike brez karamelne glazure. Kremo obložimo s češpljevimi rezinami in pokrijemo s trikotniki s karamelno glazuro.