© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grozdni žele s penino

Grozdni žele s penino

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Grozdne jagode operemo in drobno narežemo; nekaj jih prihranimo za okras.

2

Bezgov sok s sladkorjem v prahu hitro zavremo, nato pa odstavimo. Želatino, ki smo jo namočili v hladni vodi, ožmemo in med mešanjem raztopimo v toplem bezgovem soku. Vmešamo penino in drobno narezano grozdje ter počakamo, da masa rahlo želira. Žele napolnimo v kozarce za penino in postavimo za 1 uro v hladilnik, da se žele dovolj strdi.

3

Kislo smetano gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in limonovim sokom. Vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Smetanovo zmes napolnimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na dobro ohlajen žele. Okrasimo z rezinicami grozdnih jagod in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.