© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grozdni žele s penino

Grozdni žele s penino

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - SÜSSSPEISEN

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 60 g grozdja brez semen
  • 6 žlic bezgovega soka
  • 4 listi želatine
  • 4 dl penine

krema

  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 0,75 dl kisle smetane
  • sok ½ limone
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

1

Grozdne jagode operemo in drobno narežemo; nekaj jih prihranimo za okras.

2

Bezgov sok s sladkorjem v prahu hitro zavremo, nato pa odstavimo. Želatino, ki smo jo namočili v hladni vodi, ožmemo in med mešanjem raztopimo v toplem bezgovem soku. Vmešamo penino in drobno narezano grozdje ter počakamo, da masa rahlo želira. Žele napolnimo v kozarce za penino in postavimo za 1 uro v hladilnik, da se žele dovolj strdi.

3

Kislo smetano gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in limonovim sokom. Vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano. Smetanovo zmes napolnimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na dobro ohlajen žele. Okrasimo z rezinicami grozdnih jagod in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.