Kaj boste skuhali danes?
Kaneloni iz palačink
Kaneloni iz palačink
Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici vroče segrejemo. Iz mlete svinjine oblikujemo mesne kroglice in jih v pekaču pečemo 12 do 15 minut, da se spečejo. Vsako kroglico prerežemo na pol in damo na stran.
Špinačo damo v veliko cedilo, ki ga postavimo nad lijak. Prelijemo jo z vrelo vodo, da ovene, in pustimo, da se dobro odteče. Ko je dovolj hladna, iz nje iztisnemo odvečno tekočino in jo drobno nasekljamo. Špinačo zmešamo s pestom, skuto, stepenim jajcem in muškatnim oreškom ter začinimo po okusu.
Pečico segrejemo na 190 °C. Po dnu ognjevarne posode polijemo pasiran paradižnik in vmešamo strt česen. Špinačno mešanico porazdelimo po palačinkah, tako da jo po sredini vsake palačinke namažemo v obliki podolgovatega traku. Na vsak trak položimo mesne kroglice in palačinke zvijemo tako, da nadev ne bo zlezel iz njih. Palačinke položimo na pasiran paradižnik in jih posipamo z natrgano mocarelo. Kanelone pečemo 30 minut, da se sir stopi in zabrbota. Posipamo jih z listki bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija
Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca
Sardelne kroglice
Buča po dofineško
Štajerska piščančja ponev
Zakaj bi moral biti piščanec suh in pust, če je lahko poln okusov, da se v vaših ustih kar topi?