
Kaneloni iz palačink
Kaneloni iz palačink

Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici vroče segrejemo. Iz mlete svinjine oblikujemo mesne kroglice in jih v pekaču pečemo 12 do 15 minut, da se spečejo. Vsako kroglico prerežemo na pol in damo na stran.
Špinačo damo v veliko cedilo, ki ga postavimo nad lijak. Prelijemo jo z vrelo vodo, da ovene, in pustimo, da se dobro odteče. Ko je dovolj hladna, iz nje iztisnemo odvečno tekočino in jo drobno nasekljamo. Špinačo zmešamo s pestom, skuto, stepenim jajcem in muškatnim oreškom ter začinimo po okusu.
Pečico segrejemo na 190 °C. Po dnu ognjevarne posode polijemo pasiran paradižnik in vmešamo strt česen. Špinačno mešanico porazdelimo po palačinkah, tako da jo po sredini vsake palačinke namažemo v obliki podolgovatega traku. Na vsak trak položimo mesne kroglice in palačinke zvijemo tako, da nadev ne bo zlezel iz njih. Palačinke položimo na pasiran paradižnik in jih posipamo z natrgano mocarelo. Kanelone pečemo 30 minut, da se sir stopi in zabrbota. Posipamo jih z listki bazilike in postrežemo.