© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kaneloni s špinačo in skuto

Kaneloni s špinačo in skuto

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kaneloni s spinaco in skuto

Sestavine

paradižnikova omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 strti stroki česna
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
  • nekaj listov bazilike

premaz

  • 250 g maskarponeja
  • 1,5 žlice mleka
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine

nadev

  • 500 g špinače
  • 100 g nastrganega parmezana
  • 400 g albuminske skute (rikote)
  • ščep nastrganega muškatnega oreška
  • 200 g suhih kanelonov
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

paradižnikova omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 strti stroki česna
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
  • nekaj listov bazilike

premaz

  • 250 g maskarponeja
  • 1,5 žlice mleka
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine

nadev

  • 500 g špinače
  • 100 g nastrganega parmezana
  • 400 g albuminske skute (rikote)
  • ščep nastrganega muškatnega oreška
  • 200 g suhih kanelonov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej pripravimo paradižnikovo omako. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 1 minuto pražimo česen. Dodamo sladkor, kis, paradižnik, sol in poper ter pustimo 20 minut rahlo vreti, da omaka postane gosta. Med kuhanjem jo od časa do časa premešamo. Dodamo baziliko in z omako prekrijemo pekač. Naredimo še premaz, in sicer tako, da maskarpone gladko zmešamo z mlekom ter začinimo s soljo in poprom.

2

Špinačo damo v veliko cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene (morda ne bo šlo vse hkrati). Ko se špinača dovolj shladi, da jo lahko primemo, iz nje iztisnemo odvečno vodo. Na grobo jo sesekljamo in v veliki skledi zmešamo s 100 g parmezana in skuto. Dobro začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. S slaščičarsko vrečko ali vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali vogal, nadev iztisnemo v kanelone in jih drugega ob drugem zlagamo v pekač z omako. Nato jih premažemo z maskarponejem, prekrijemo z mocarelo in potresemo s parmezanom. Pečemo 30 do 35 minut, da se zlato obarvajo. Jed vzamemo iz pečice in pustimo, da 5 minut počiva, preden jo postrežemo.

Priljubljeni recepti

Dvojna čokoladna torta

Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado

Srednje zahtevno

Čokoladne potičke

Srednje zahtevno

Morski sadeži v kremni juhi

Jed pripravite z mešanico morskih sadežev, ali pa izberite le svoje najljubše!

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.