
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom

Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol

Kombuča: recepti, triki in razlogi, zakaj je tako priljubljena
Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

Kaj pripraviti iz velike bučke? Dve ideji, ki vas bosta navdušili
Ko se po vrnitvi z dopusta odpravimo na vrt in se v kuhinjo vrnemo s polnim naročjem bučk, v mislih preštevamo vse recepte z bučkami, ki jih poznamo – žar, solata, rižota, ratatuj … in nadevane bučke.

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.
Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Postopek
Korenje razpolovimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove. Avokado olupimo in narežemo na rezine, pomarančo olupimo in izrežemo krhlje (odstranimo tudi tanko kožico). Korenje, avokado in pomarančne krhlje damo skupaj z rukolo v skledo. Sok in nariban vrhnji sloj lupine polovice pomaranče zmešamo z oljčnim oljem. Preliv polijemo po solati, premešamo in začinimo po okusu.