
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom

Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Postopek
Korenje razpolovimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove. Avokado olupimo in narežemo na rezine, pomarančo olupimo in izrežemo krhlje (odstranimo tudi tanko kožico). Korenje, avokado in pomarančne krhlje damo skupaj z rukolo v skledo. Sok in nariban vrhnji sloj lupine polovice pomaranče zmešamo z oljčnim oljem. Preliv polijemo po solati, premešamo in začinimo po okusu.