
Kaj boste skuhali danes?
Goveji bočnik v čebulni omaki
Goveji bočnik v čebulni omaki

Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Sestavine
- 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
- moka za pomokanje
- 4 žlice sončničnega olja
- 3 srednje velike čebule
- 2 žlički sladkorja
- 6 strokov česna
- 7 dl goveje jušne osnove
- 3 žlice worcestrske omake
- 4 veliki ostrigarji
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Posujemo jo s sladkorjem in ob pogostem mešanju pražimo še 5 do 10 minut, da se čebula karamelizira. Zadnjih nekaj minut dodamo še česen.
Medtem meso povaljamo v moki in ga na preostanku olja počasi opečemo z obeh strani. Gobe narežemo na rezine.
K čebuli dolijemo jušno osnovo in vmešamo worcestrsko omako. V omako v stavimo o pečeno meso in gobe, solimo, obilno popramo, pokrijemo in kuhljamo približno 2 uri, da se meso zmehča. Preložimo ga na postrežni pladenj, polijemo z omako in posujemo s peteršiljem. Za prilogo priporočamo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, in glazirano zelenjavo.
Nasvet
Zraven ponudimo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, ter glaziran korenček z grahom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s porom in slanino
Riba v panceti s krompirjem, olivami in stročjim fižolom
Slastno ribje kosilo iz enega pekača
Veganska lazanja
Zakaj ne bi za spremembo pripravili lazanje brez sestavin živalskega izvora?