© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji bočnik v čebulni omaki

Goveji bočnik v čebulni omaki

Čas priprave 2 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rich braised beef with melting onions , thyme glazed carrots and peasweekend

Sestavine

  • 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
  • moka za pomokanje
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 3 srednje velike čebule
  • 2 žlički sladkorja
  • 6 strokov česna
  • 7 dl goveje jušne osnove
  • 3 žlice worcestrske omake
  • 4 veliki ostrigarji
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 debele rezine bočnika s kostjo, pribl. 700 g
  • moka za pomokanje
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 3 srednje velike čebule
  • 2 žlički sladkorja
  • 6 strokov česna
  • 7 dl goveje jušne osnove
  • 3 žlice worcestrske omake
  • 4 veliki ostrigarji
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut. Posujemo jo s sladkorjem in ob pogostem mešanju pražimo še 5 do 10 minut, da se čebula karamelizira. Zadnjih nekaj minut dodamo še česen.

2

Medtem meso povaljamo v moki in ga na preostanku olja počasi opečemo z obeh strani. Gobe narežemo na rezine.

3

K čebuli dolijemo jušno osnovo in vmešamo worcestrsko omako. V omako v stavimo o pečeno meso in gobe, solimo, obilno popramo, pokrijemo in kuhljamo približno 2 uri, da se meso zmehča. Preložimo ga na postrežni pladenj, polijemo z omako in posujemo s peteršiljem. Za prilogo priporočamo krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom, in glazirano zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.