
Frtalja z zelišči
Frtalja z zelišči

Sestavine
- 6 domačih jajc
- 10 g masla
- 10 ml oljčnega olja
- 10 g sesekljane čebule
- šopek zelišč (koromač, drobnjak, bazilika, timijan, šetraj, majaron ...)
- 30 g kuhane špinače
- sol
- poper
- 10 g naribanega parmezana
- mešana solata za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 domačih jajc
- 10 g masla
- 10 ml oljčnega olja
- 10 g sesekljane čebule
- šopek zelišč (koromač, drobnjak, bazilika, timijan, šetraj, majaron ...)
- 30 g kuhane špinače
- sol
- poper
- 10 g naribanega parmezana
- mešana solata za prilogo
Postopek
Jajca ubijemo v primerno posodo. Dodamo sol, poper, parmezan in na hitro premešamo. Špinačo skuhamo, temeljito odcedimo in grobo narežemo. V ponvi na maslu in olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo zelišča in jih na hitro prepražimo, da spustijo aromo. Dodamo špinačo in še malo popražimo. Prilijemo jajčno zmes in pečemo na živahnem ognju, da na pol zakrkne, medtem vseskozi mešamo.
Drugo ponev segrejemo in pokapljamo z oljem. Nanjo prelijemo na pol zakrknjeno jajčno maso, da dobi lepo obliko. Ko se na eni strani zlato zapeče, ponev pokrijemo s pokrovko ali krožnikom in obrnemo, da frtalja ostane na pokrovki, nato pa jo s pokrovke previdno stresemo nazaj v ponev in zapečemo še na drugi strani. Ko je frtalja na otip čvrsta in elastična, je pečena. Zrežemo jo na 8 kosov in še toplo ponudimo z zabeljeno mlado solatko, ki jedi doda svežino.