
Kaj boste skuhali danes?
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom

Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Za vikend si privoščite izlet in slastno friko
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevca položimo na pekač in vzdolž sredine naredimo zarezo. Vsakega v zarezo pokapamo z žlico oljčnega olja in solimo. Pečemo 50 do 55 minut, da je meso jajčevcev mehko.
Razgrejemo žar v pečici. Pelate sesekljamo, stresemo v skledo, solimo in popramo. Jajčevca nadevamo s paradižnikom in natrgano mocarelo, ki jo v plasteh nadevamo v zarezi, po vrhu pa posujemo s parmezanom. Postavimo pod razgret žar v pečici za 5 do 7 minut, da se sir zlato zapeče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pljučna na žaru z gorčično kislo smetano
Tole je pa super zamisel za kosilo z žara. Ob pljučni lahko postrežete pečen krompir, koruzo, mlado čebulo ... kar je v sezoni in na zalogi.
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Zapečena jajca s sirom in smetano
Si lahko zamislite popolnejši recept za nedeljski zajtrk?
Brancin s pastinakovim pirejem
S to jedjo boste očarali svojo boljšo polovico.