
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom
Pečeni jajčevci s paradižnikom, mocarelo in parmezanom

Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 srednje velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
- 30 g sveže naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevca položimo na pekač in vzdolž sredine naredimo zarezo. Vsakega v zarezo pokapamo z žlico oljčnega olja in solimo. Pečemo 50 do 55 minut, da je meso jajčevcev mehko.
Razgrejemo žar v pečici. Pelate sesekljamo, stresemo v skledo, solimo in popramo. Jajčevca nadevamo s paradižnikom in natrgano mocarelo, ki jo v plasteh nadevamo v zarezi, po vrhu pa posujemo s parmezanom. Postavimo pod razgret žar v pečici za 5 do 7 minut, da se sir zlato zapeče.