Kaj boste skuhali danes?
Bučna juha z rdečo lečo
Bučna juha z rdečo lečo
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 800 g bučnega mesa (semena prihranimo)
- 100 g suhe rdeče leče
- 5 vejic timijana
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 50 g kisle smetane
- sol
- poper
- 1 žlička oljčnega olja za semena
- ščep soli in sladkorja
- kisla smetana, ko postrežemo
- lističi timijana za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 800 g bučnega mesa (semena prihranimo)
- 100 g suhe rdeče leče
- 5 vejic timijana
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 50 g kisle smetane
- sol
- poper
- 1 žlička oljčnega olja za semena
- ščep soli in sladkorja
- kisla smetana, ko postrežemo
- lističi timijana za okras
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekajmo. Tudi bučno meso nasekljamo. S timijanovih vejic osmukamo lističe. V večjem loncu segrejemo žlico olja. Popražimo čebulo, da se zmehča in se začenja zlato barvati. Vmešamo česen, bučno meso, lečo in timijanove lističe, nato prilijemo še jušno osnovo. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo in počasi kuhamo 20 do 25 minut, da se leča in zelenjava zmehčata.
Medtem operemo bučna semena. Odstranimo vse meso, ki se jih še drži, nato jih osušimo s kuhinjskimi brisačami. V ponvi segrejemo žličko oljčnega olja in popražimo semena, da začnejo skakati in pokati. Stalno mešamo, vendar vmes ponev pokrijemo, da obdržimo semena v njej. Ko so semena popražena, jim dodamo ščep soli in sladkorja in dobro premešamo.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali multipraktikom, nato dodamo kislo smetano in ponovno zmešamo. Začinimo s soljo in poprom.
Juho potresemo s timijanovimi lističi in popraženimi bučnimi semeni ter postrežemo z žlico kisle smetane.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kremasta enolončnica s svinjino in hruškami
Kaj je boljšega kot jesenska kremasta enolončnica?
Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene
Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer