Kaj boste skuhali danes?
Fižol z govedino
Fižol z govedino
Sestavine
- 800 g belega fižola
- 1 kg mlade govedine
- 100 g svinjske masti ali olja
- 4 čebule
- 3 korenčki
- 1 glavica česna
- 50 g moke
- 1 zvrhana žlica sladke mlete paprike
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- velik šop peteršilja
- 3 lovorovi listi
- 3 čiliji
- sol in poper
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 800 g belega fižola
- 1 kg mlade govedine
- 100 g svinjske masti ali olja
- 4 čebule
- 3 korenčki
- 1 glavica česna
- 50 g moke
- 1 zvrhana žlica sladke mlete paprike
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- velik šop peteršilja
- 3 lovorovi listi
- 3 čiliji
- sol in poper
Postopek
Fižol preberemo in ga čez noč namočimo. Naslednji dan ga odcedimo, prelijemo s svežo vodo in damo kuhat. Ko zavre, ga kuhamo 10 do 15 minut, nato ga ponovno odcedimo. Čebulo drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje. Meso narežemo na večje kocke.
V kotličku segrejemo maščobo in na njem nekoliko popražimo čebulo in korenček, dodamo meso in ga dušimo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo odcejen fižol, na grobo nasekljane stroke česna in čilije ter zalijemo s toliko vode, da so sestavine pokrite. Na zmernem ognju kuhamo, da se vse sestavine zmehčajo; po potrebi med kuhanjem dodamo še malo vode.
V skodelici zmešamo moko in mleto papriko z malo vode. Ko je fižol skoraj mehek, vlijemo zmes moke in paprike, dodamo paradižnikovo mezgo, lovor, sol, poper in nasekljan peteršilj ter kuhamo še 20 do 30 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!