Kaj boste skuhali danes?
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.
Sestavine
- 1,5 kg govedine za dušenje
- 3 rdeče čebule (pribl. 500 g)
- 20 g suhih jurčkov
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 4 dl portovca
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 1,5 kg govedine za dušenje
- 3 rdeče čebule (pribl. 500 g)
- 20 g suhih jurčkov
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 4 dl portovca
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Meso narežemo na debelejše rezine in ga z obeh strani solimo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Jurčke prelijemo s 6 dl vrele vode in jih namakamo pol ure, nato jih odcedimo in tekočino prihranimo.
V veliki ognjevarni kozici segrejemo 2 žlici olja in nanj položimo meso v eni plasti. Prepražimo ga z obeh strani in odložimo na krožnik ter nadaljujemo praženje preostalega mesa. Ko prepražimo vse meso, ga odstranimo iz kozice, vanjo pa vlijemo preostalo olje in na njem zarumenimo čebulo (približno 10 minut). V kozico vrnemo meso, ga pomokamo in pražimo 1 minuto.
Dodamo portovec, tekočino od namakanja gob in gobe. Zavremo, začinimo s soljo in poprom, tesno pokrijemo in v pečici kuhamo 1 do 1,5 ure, da se meso zmehča. Po eni uri jed preverimo in premešamo. Če je omaka pregosta, dodamo malo vode.
Medtem očistimo šampinjone. Če so veliki, jih razpolovimo, majhne pustimo cele. Poskusimo omako in jo dodatno začinimo, če je treba, in dodamo šampinjone. Kuhamo še 10 minut, kozico vzamemo iz pečice in gotovo jed potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo