
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan

Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno narežemo na debele rezine, korenje na debele kolobarje, čebulo drobno sesekljamo. Kračo solimo in popramo. Segrejemo težko nepregorno kozico, dodamo kanec oljčnega olja in na njem popečemo kračo po vseh straneh. Vzamemo jo iz kozice.
V isto kozico damo stebelno zeleno, korenje in čebulo ter na precej visoki temperaturi pražimo, da se zelenjava začne mehčati in se rahlo obarva. Dodamo vino, paradižnik in timijan, zavremo in v kozico vrnemo še kračo. Pokrijemo s pokrovko in postavimo v pečico za 2 in pol do 3 ure. Po eni uri kračo obrnemo.
Za gremolato naribamo limonovo lupinico, olupimo in sesekljamo česen ter grobo sesekljamo peteršilj. Vse damo v skledico in zmešamo.
Preden postrežemo, kračo prelijemo z omako in posujemo z gremolato.