
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan
Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom
Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan

Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 velika telečja krača (pribl. 1,5 kg)
- 1 šop stebelne zelene
- 2 korenčka
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- oljčno olje
- 2 dl belega vina
- 1 pločevinka (400 g) olupljenega paradižnika (pelatov)
- 1 žlička sesekljanih timijanovih lističev
gremolata
- lupinica 1 bio limone
- 1 sesekljan strok česna
- 1 večji šopek peteršilja
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C (ali na 140 °C z ventilacijo). Stebelno zeleno narežemo na debele rezine, korenje na debele kolobarje, čebulo drobno sesekljamo. Kračo solimo in popramo. Segrejemo težko nepregorno kozico, dodamo kanec oljčnega olja in na njem popečemo kračo po vseh straneh. Vzamemo jo iz kozice.
V isto kozico damo stebelno zeleno, korenje in čebulo ter na precej visoki temperaturi pražimo, da se zelenjava začne mehčati in se rahlo obarva. Dodamo vino, paradižnik in timijan, zavremo in v kozico vrnemo še kračo. Pokrijemo s pokrovko in postavimo v pečico za 2 in pol do 3 ure. Po eni uri kračo obrnemo.
Za gremolato naribamo limonovo lupinico, olupimo in sesekljamo česen ter grobo sesekljamo peteršilj. Vse damo v skledico in zmešamo.
Preden postrežemo, kračo prelijemo z omako in posujemo z gremolato.