© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domači ajvar

Iz pečenih paprik lahko pripravimo odličen domači ajvar.

Domači ajvar

Iz pečenih paprik lahko pripravimo odličen domači ajvar.

Čas priprave 2 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 5 kg ajvarja
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ajvar iz pecenih paprik

Sestavine

  • 5 kg rdečih paprik (sladkih ali pekočih, po želji)
  • 5 dl olja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 kg rdečih paprik (sladkih ali pekočih, po želji)
  • 5 dl olja
  • sol

Postopek

1

Paprike operemo in dobro osušimo. Spečemo jih na plošči štedilnika, v pečici ali na žaru. Ko so pečene, jih pokrijemo. Ohlajene olupimo in jim odstranimo semena ter peclje. Pustimo jih, da se odcedijo, nato jih zmeljemo v mesoreznici ali v sekljalniku.

2

V večji posodi pomešamo zmlete paprike s 0,5 dl olja in zmes ob pogostem mešanju segrevamo na zmernem ognju. Med kuhanjem ajvarja postopoma dolivamo preostalo olje. Kuhamo ga 40 do 60 minut, nato ga solimo. Kozarce segrejemo v pečici, napolnimo z vročim ajvarjem in takoj dobro zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.