
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode
Postopek
S papirjem za peko obložimo plitev pekač za čokolado in pekač ali plitev krožnik, na katerega bomo polagali jagode. V skledici počasi stopimo čokolado, bodisi v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund pri srednji jakosti, dokler se ne stopi, bodisi postavimo skledico nad kozico z vodo, ki narahlo vre.
Vsako jagodo primemo za pecelj in jo pazljivo pomočimo v čokolado do sredine ali malo čez. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja nazaj v skledico, in jagodo previdno položimo na papir za peko.
Preostalo čokolado zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga narahlo nagibamo na vse strani, dokler se ne razleze v enakomerno tanek list. Potresemo ga z nekaj zdrobljenimi piškoti in španskimi vetrci ter obilico liofiliziranih jagod. Pustimo, da se popolnoma strdi.
Strjeno čokolado razlomimo na kose in jih poberemo s papirja za peko. Če jih nameravamo shraniti, jih položimo nazaj, pokrijemo ter shranimo na hladnem in suhem, da se ne začnejo topiti.
Nasvet
Z domačo čokolado okrasimo tole poletno jagodno lepotico, ki bo kot nalašč za kakšno vrtno zabavo.
Nasvet
Liofilizirano sadje je sadje, posušeno po posebnem postopku pri nizkih temperaturah (globoko zamrznjeno), tako da ohrani strukturo, barvo, aromo in sestavo.