
Kaj boste skuhali danes?
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom
Domača čokolada z jagodami in jagode s čokoladnim oblivom

Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 300 g bele čokolade
- 9 jagod s peclji
- nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
- liofilizirane jagode
Postopek
S papirjem za peko obložimo plitev pekač za čokolado in pekač ali plitev krožnik, na katerega bomo polagali jagode. V skledici počasi stopimo čokolado, bodisi v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund pri srednji jakosti, dokler se ne stopi, bodisi postavimo skledico nad kozico z vodo, ki narahlo vre.
Vsako jagodo primemo za pecelj in jo pazljivo pomočimo v čokolado do sredine ali malo čez. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja nazaj v skledico, in jagodo previdno položimo na papir za peko.
Preostalo čokolado zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga narahlo nagibamo na vse strani, dokler se ne razleze v enakomerno tanek list. Potresemo ga z nekaj zdrobljenimi piškoti in španskimi vetrci ter obilico liofiliziranih jagod. Pustimo, da se popolnoma strdi.
Strjeno čokolado razlomimo na kose in jih poberemo s papirja za peko. Če jih nameravamo shraniti, jih položimo nazaj, pokrijemo ter shranimo na hladnem in suhem, da se ne začnejo topiti.
Nasvet
Z domačo čokolado okrasimo tole poletno jagodno lepotico, ki bo kot nalašč za kakšno vrtno zabavo.
Nasvet
Liofilizirano sadje je sadje, posušeno po posebnem postopku pri nizkih temperaturah (globoko zamrznjeno), tako da ohrani strukturo, barvo, aromo in sestavo.