
V merlotu poširane hruške z vaniljo in cimetom
Aromatične hruške v popolni sladici za hladne dni
V merlotu poširane hruške z vaniljo in cimetom
Aromatične hruške v popolni sladici za hladne dni

Sestavine
- 4 čvrste hruške
- 1 vaniljev strok
- 7,5 dl merlota ali drugega rdečega vina
- 200 g rjavega kristalnega sladkorja
- 2 cimetovi palčki

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 4 čvrste hruške
- 1 vaniljev strok
- 7,5 dl merlota ali drugega rdečega vina
- 200 g rjavega kristalnega sladkorja
- 2 cimetovi palčki
Postopek
Hruške olupimo. Vaniljev strok podolgem prerežemo, nato pa razpolovimo še počez, da dobimo 4 trakove.
Vino, sladkor, na pol prelomljeni cimetovi palčki in vaniljo damo v globoko srednje veliko kozico in nežno segrevamo, da se sladkor stopi. Dodamo hruške, pri čemer poskrbimo, da so popolnoma potopljene v vino, in nežno kuhamo 30 minut ali toliko časa, da se komaj zmehčajo. Če so zelo zrele, bodo morda kuhane že v 20 minutah.
Hruške s penovko poberemo iz kozice, sirup pa spet pristavimo in ga pustimo vreti 30 minut, da povre in postane še bolj sirupast. Pustimo, da se ohladi, nato postrežemo.