© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V merlotu poširane hruške z vaniljo in cimetom

Aromatične hruške v popolni sladici za hladne dni

V merlotu poširane hruške z vaniljo in cimetom

Aromatične hruške v popolni sladici za hladne dni

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
V merlotu poširane hruške z vaniljo in cimetom

Sestavine

  • 4 čvrste hruške
  • 1 vaniljev strok
  • 7,5 dl merlota ali drugega rdečega vina
  • 200 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 2 cimetovi palčki
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 čvrste hruške
  • 1 vaniljev strok
  • 7,5 dl merlota ali drugega rdečega vina
  • 200 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 2 cimetovi palčki

Postopek

1

Hruške olupimo. Vaniljev strok podolgem prerežemo, nato pa razpolovimo še počez, da dobimo 4 trakove.

2

Vino, sladkor, na pol prelomljeni cimetovi palčki in vaniljo damo v globoko srednje veliko kozico in nežno segrevamo, da se sladkor stopi. Dodamo hruške, pri čemer poskrbimo, da so popolnoma potopljene v vino, in nežno kuhamo 30 minut ali toliko časa, da se komaj zmehčajo. Če so zelo zrele, bodo morda kuhane že v 20 minutah.

3

Hruške s penovko poberemo iz kozice, sirup pa spet pristavimo in ga pustimo vreti 30 minut, da povre in postane še bolj sirupast. Pustimo, da se ohladi, nato postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.