
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico

Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva modla za puding (vsak prostornine približno 2 dl) premažemo z maslom in ju obilno posipamo s kakavom v prahu. Orehe popražimo in jih zelo na drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v skledi nad vrelo vodo ali v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko maso. Postopoma vmešamo stepeno jajce, nato moko, orehe, sladkor in ščep soli ter rahlo stepamo, da se vse dobro premeša, masa pa je še vedno tekoča.
Maso razdelimo v modla za puding. To lahko naredimo tudi en dan prej in modla spravimo v hladilnik. Pečemo 15 minut (ali 18, če je masa hladna). Zvrnemo na majhna krožnika in postrežemo skupaj s sladoledom. Fondant mora biti pečen zunaj in tekoč v notranjosti.