Kaj boste skuhali danes?
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva modla za puding (vsak prostornine približno 2 dl) premažemo z maslom in ju obilno posipamo s kakavom v prahu. Orehe popražimo in jih zelo na drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v skledi nad vrelo vodo ali v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko maso. Postopoma vmešamo stepeno jajce, nato moko, orehe, sladkor in ščep soli ter rahlo stepamo, da se vse dobro premeša, masa pa je še vedno tekoča.
Maso razdelimo v modla za puding. To lahko naredimo tudi en dan prej in modla spravimo v hladilnik. Pečemo 15 minut (ali 18, če je masa hladna). Zvrnemo na majhna krožnika in postrežemo skupaj s sladoledom. Fondant mora biti pečen zunaj in tekoč v notranjosti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo
Jabolčni kolač s kakavom
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.