Kaj boste skuhali danes?
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva modla za puding (vsak prostornine približno 2 dl) premažemo z maslom in ju obilno posipamo s kakavom v prahu. Orehe popražimo in jih zelo na drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v skledi nad vrelo vodo ali v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko maso. Postopoma vmešamo stepeno jajce, nato moko, orehe, sladkor in ščep soli ter rahlo stepamo, da se vse dobro premeša, masa pa je še vedno tekoča.
Maso razdelimo v modla za puding. To lahko naredimo tudi en dan prej in modla spravimo v hladilnik. Pečemo 15 minut (ali 18, če je masa hladna). Zvrnemo na majhna krožnika in postrežemo skupaj s sladoledom. Fondant mora biti pečen zunaj in tekoč v notranjosti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna pita z lešniki in karamelno omako
Lešnikovo krhko testo, sladke rdeče jagode in kremast nadev - moraš jo imeti rad.