
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico
Čokoladno-orehovi fondanti
Čokoladna poslastica s tekočo sredico

Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 50 g masla
- 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
- 1 jajce
- 2 zravnani žlici moke
- 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
- 1 žlica rjavega sladkorja
- ščep soli
- maslo za modla
- kakav v prahu za posip
- sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva modla za puding (vsak prostornine približno 2 dl) premažemo z maslom in ju obilno posipamo s kakavom v prahu. Orehe popražimo in jih zelo na drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v skledi nad vrelo vodo ali v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko maso. Postopoma vmešamo stepeno jajce, nato moko, orehe, sladkor in ščep soli ter rahlo stepamo, da se vse dobro premeša, masa pa je še vedno tekoča.
Maso razdelimo v modla za puding. To lahko naredimo tudi en dan prej in modla spravimo v hladilnik. Pečemo 15 minut (ali 18, če je masa hladna). Zvrnemo na majhna krožnika in postrežemo skupaj s sladoledom. Fondant mora biti pečen zunaj in tekoč v notranjosti.