© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni tris s češnjami

Čokoladna "zemlja", čokoladni fondant in sladoled

Čokoladni tris s češnjami

Čokoladna "zemlja", čokoladni fondant in sladoled

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
choc-peanut fondants with chocolate soil and cherrieschocolate but not as you know itin season

Sestavine

  • 50 g zmehčanega masla
  • 85 g arašidovega masla s koščki arašidov
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 velika jajca
  • 85 g moke
  • 300 g koščkov temne čokolade
  • 1 velik kozarec češnjevega kompota
  • pribl. 250 g pripravljenega čokoladnega biskvita (za »zemljo«)
  • 6 kepic vaniljevega sladoleda
  • 6 češenj s peclji
  • maslo za modelčke
  • kakav v prahu za posip modelčkov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g zmehčanega masla
  • 85 g arašidovega masla s koščki arašidov
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 velika jajca
  • 85 g moke
  • 300 g koščkov temne čokolade
  • 1 velik kozarec češnjevega kompota
  • pribl. 250 g pripravljenega čokoladnega biskvita (za »zemljo«)
  • 6 kepic vaniljevega sladoleda
  • 6 češenj s peclji
  • maslo za modelčke
  • kakav v prahu za posip modelčkov

Postopek

1

Najprej pripravimo čokoladno »zemljo « tako, da čokoladni biskvit narežemo na tanke rezine, jih razporedimo na pekač s papirjem za peko in pečemo pol ure, da postanejo hrustljave na dotik. Vmes jih enkrat obrnemo. Pečene damo v kuhinjski robot ali sekljalnik in zmeljemo v fine drobtine.

2

Modelčke za fondant dobro premažemo s stopljenim maslom, jih damo za kakšno minuto v hladilnik in spet premažemo. Nato v prvi modelček vsujemo žlico kakava v prahu, dobro pretresemo, da se kakav oprime vseh stranic, nato pa odvečni kakav stresemo v naslednji modelček in z dlanmi tlesknemo po dnu prvega modelčka, da se znebimo še odvečnega kakava, ki je ostal na dnu modelčka. Tako naredimo z vsemi modelčki.

3

Zmehčano maslo stepemo z arašidovim maslom, sladkorjem in vaniljino aromo. Vtepemo še jajca, nato pa še moko. Primešamo še stopljeno temno čokolado in maso razdelimo v modelčke. Damo jih za 24 ur v hladilnik.

4

Pred postrežbo pečico segrejemo na 200 °C. Fondante pečemo 10 do 12 minut tako, da so po površini pečeni, v notranjosti pa še vedno malo tekoči. Medtem pripravimo postrežne krožnike. Na eno stran damo kupček čokoladne »zemlje « s češnjo na vrhu; »zemljo« lahko postrežemo tudi tako, da jo napolnimo v lična mala vedrca. Na drugo stran krožnika damo zvrhano žlico češnjevega kompota, ki ga obložimo s kepico sladoleda, in končno, na sredino, previdno zvrnemo fondant. Sladico takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.