© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

Čas priprave 20 min + 2 uri za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 25 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO-1014 The Heat is on

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 žlici masla
  • 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
  • 1 žlička metinega izvlečka ali arome
  • 2 rdeča čilija bird's eye
  • 50 g blanširanih mandljev
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g mlečne čokolade
  • 2 žlici masla
  • 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
  • 1 žlička metinega izvlečka ali arome
  • 2 rdeča čilija bird's eye
  • 50 g blanširanih mandljev

Postopek

1

Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.

2

Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.