
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev
Postopek
Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.
Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.