
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev
Postopek
Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.
Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.