
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice
Čokoladni tartufi z meto in čilijem
Enostavne okusne čokoladne kroglice

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g mlečne čokolade
- 2 žlici masla
- 3 žlice zlatega sirupa (ali tekočega medu)
- 1 žlička metinega izvlečka ali arome
- 2 rdeča čilija bird's eye
- 50 g blanširanih mandljev
Postopek
Smetano nalijemo v kozico in jo segrevamo, da se začne iz nje dvigati para, vendar ne zavre. Čokolado nasekljamo in jo damo v skledo skupaj z maslom, prelijemo z vročo smetano in gladko zmešamo. Dodamo zlati sirup (ali med), metin izvleček in drobno nasekljan čili. Postavimo v hladilnik za približno 2 uri, da se mešanica strdi.
Mandlje drobno sesekljamo in p opražimo v suhi ponvi. Z zajemalko za izrezovanje melone iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mandljih in položimo na pladenj. Do postrežbe shranimo na hladno.